Search

ITF Kids course 16-23-30 jan.2021 Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Onze wereld organisatie timmert ondanks de corona heel goed aan de weg met het geven van online cursussen , nu een driedaagse ITF Kids Course 3-7 jaar. Wij geven als club al jarenlang aan deze doelgroep les en hebben dus al veel ervaring maar het kan geen kwaad om bij te scholen, want net als bij elke les, cursus, seminar leer je weer iets nieuws bij. Zo blijven ook wij als leraren ons ontwikkelen. Van onze club deden mee, Sabum Randy, Boosabum Bareld, Sam, Nadia, Tji-Way ,Jeroen en Saseong James.

Totaal meer dan 220 deelnemers met oa drie Gm en elf masters.Alles olv GM Donato Nardizzi, Master Ernesto Santaniello, Master Fabian Izquierdo.

Belangrijke onderwerpen waren, de 11 levels , warm-up spelletjes ; Morphing Principle ( ondanks dat ze verliezen ze een goed gevoel geven en steeds laten meedoen). Fitness, coördinatie vaardigheden : rennen, kruipen, springen, grijpen, vangen gooien, duwen ,trekken en klimmen , samenwerken.

Class Management; het lesgeven aan 4-jarige is anders tov 8 jarige. Motorische en geestelijke ontwikkeling. Zorg dragen voor een goede atmosfeer, positief en speels. Het niet mogen doen niet benadrukken, niet straffen, uitleggen en belonen.

TKD houding, discipline en thema’s ; zoals omgaan met vreemden/gevaar pesten ed, blijf positief feedback geven. Alle kinderen behandel je gelijk maar hun gedrag kan je anders benaderen. Kinderen kritische na laten denken, open vragen stellen en ze zelf vragen  laten stellen/ ontdekken. Kinderen leren juist van fouten.