Search

Zoom online de Do 27 dec.

Afgelopen zondag was er een zoom bijeenkomst georganiseerd door Master Annick ITF Belgie. Vanuit onze club deden mee Sabum Randy/Mohamed, Boosabum Audrey en Saseong. Master Andreu Martinez lid van ITF Do commissie .https://itftkd.sport/courses/international-do-courses/#who

Vorig jaar hebben wij als club ook al meegedaan aan de twee officiële ITF Do cursus IDC .https://itf-taekwondo.nl/2019/05/13/idc-internationale-do-course-11-12-mei-2019-amsterdam/ Naast wat introducties over de Do in 2006 en 2011 tijdens de ITF Conventie’s.

Master Andreu behandelde de alle tenets , wanneer ze een rol spelen en hoe deze tenets ons en de leerlingen verder kunnen helpen. In onze sport, maar zeker ook buiten de dojang. Nog steeds wordt er te weinig aandacht besteed aan de Do en teveel aan de Taekwon. De grootste uitdaging is dat niet alleen binnen de les, de club , de leden vanuit de Do laten handelen maar ook daarbuiten, waarbij wij als lesgevers een rolmodel moeten zijn.

De Generaal Choi geeft in de Taekwon-Do eed ook aan : “I shall be a champion of freedom and justice and i shall build a more peaceful world” en daar speelt de Do een belangrijke rol in.