Search

Zoom bijeenkomsten Seminar Master Willy en 28 congres ITF

20201114_185044.jpg

Afgelopen weekend (15-16 nov.)werd er een sparringsseminar gehouden door Master Willy voor Argentinië. Master Willy heeft jarenlang Taekwon-Do en kickboks legende Tomaz Barada getraind en gecoacht  en dit seminar deed hij samen met zijn zoon Jorg Gubbels en dochter Maartje Gubbels, ook twee toppers van het Nederlandse ITF Taekwon-Do.

Als je echt serieus beter wilt worden in Taekwon-Do dan is het belangrijk om vele seminars te volgen aangezien je  van elke leraar wel wat kan leren. Sabum Randy en Boosabum Kayden deden dan ook graag mee met het online Seminar. Het seminar werd gevolgd door bijna 150 deelnemers waaronder ook Grandmaster Wim Bos aanwezig was.Er werden diverse mooie combinaties getraind waarbij snelheid erg belangrijk is. Ook werd er ingegaan op hoe je een tegenstander moet tegenhouden of openingen leren creëren.Na een uur was er tijd voor vragen en werd er ingegaan op hoe Master Willy begonnen is, hoe het ITF sparren veranderd is,  welke landen hun eigen manier van sparren hebben en hoe het WAKO Kickboksen wel of niet meer invloed heeft bij ITF Taekwon-Do sparren. 

Op zondag was er een uniek online wereld Congres met 156 deelnemers uit 42 landen. Voor ITF Nederland was Sabum Tim (voorzitter), Master Coos ( AETF) en GM James( toehoorder) aanwezig. Stil werd er gestaan bij de mooie ontwikkelingen van onze ITF qua commissies en werk dat ze verricht hebben ondanks de corona, financien, wel/niet doorgaan van internationale evenementen ed. Het was weer goed om elke even te zien en te spreken.