Search

Wedstrijdtraining en huldiging Boosabum Fleur wereldkampioen tuls

https://www.itf-nederland.nl/boosabum-fleur-faassen-wereldkampioen-op-het-e-tournament/

Afgelopen zondag was het weer tijd voor onze maandelijkse wedstrijdtraining.

Deze keer was het zonder Saseong James en Sabum Mohamed, maar met hulp van Boosabum Sylvester en Tji-Wai. Tevens hielpen Boosabum Audrey, Jeroen en Clyde met het stimuleren van de leden.

Voordat de training begon werd onze kersverse Wereldkampioen Fleur nog even in het zonnetje gezet, samen met Kayden en Myrthe die ook mooi gepresteerd hadden bij het E-Tournement.
Zoals altijd werd er begonnen met het onderdeel tuls. Er werden oefeningen gedaan om te leren hoe je meer je heupen en schouders inzet bij je tul technieken, waarbij je gebruikt maakt van je core en tegenkracht. Hierdoor kom je krachtiger over tijdens het tul lopen.

De zaterdag ervoor hadden Boosabum Simon en Kayden een seminar gevolgd van meervoudig Wereld en Europees Kampioen Sabum Silvia Farigu. Hier werden goede stabiliteitsoefeningen aangeleerd en deze mochten de heren nu doorgeven aan de rest van het team.Als laatste werden de groepen verdeeld en liep elke groep zijn twee hoogste tuls waarbij de oefeningen van in het begin toegepast moesten worden.

Vervolgens was het tijd voor de conditietest. Alle leden moesten binnen een bepaalde tijdsduur diverse oefeningen doen en alles uit zichzelf halen. Dit wordt bijgehouden in een schema en zo kunnen we bijhouden wie er vooruit gaat of juist niet.

Als afsluiting mochten de heren Kayden en Simon ook nog een sparringsdrill voordoen die ze ook hadden geleerd bij het Seminar en deze werd dan ook gedaan door het hele team.

Hierna werd er uitgebreid gerekt en gestrekt en was het weer het einde van de training.