Search

Verslag Landelijke Technische Cursus 24 okt. 2020 Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Eerder dit jaar volgde ik een online Landelijke Technische Cursus (LTC) vanuit een slaapkamer in een vakantiehuisje. Waar ik toen dacht en hoopte dat het eenmalig op deze manier was zitten wij een klein halfjaar later, in verband met de Corona maatregelen, wederom in dezelfde situatie. Gelukkig kunnen we Taekwon-Do altijd en overal beoefenen. Onder leiding van de Commissie Techniek en Opleidingen (CTO) van ITF Nederland werd deze LTC daarom weer online gegeven. Gelukkig heb ik het voorrecht samen met mijn dochter Silke Taekwon-Do te beoefenen. Wij stonden op zaterdagochtend dus gezellig samen in de achtertuin; wat fris maar in ieder geval voldoende ruimte voor de gesprongen technieken. Van one club waren, Tim, Rob, Anniek en Winnie ook aanwezig.

Er werd deze LTC aandacht besteed aan de 3 hoogste tuls voor het 1e Dan examen (Toi-Gye, Hwa-Rang en Choong-Moo). Daarbij werd bij iedere tul ook wat meer achtergrondinformatie over de betekenis van de betreffende tul meegegeven, erg interessant! Verder was er ruimte voor meer algemene vragen over de verschillende onderdelen van Taekwon-Do en de vereisten voor het Dan examen.

Enerzijds was het een leerzame, interessante en leuke training. Complimenten aan de CTO voor de vorm en inhoud hiervan. Aan de andere kant merkte ik na afloop aan mijzelf hoe jammer het is dat je dit soort trainingen momenteel niet fysiek met elkaar kunt volgen. Taekwon-Do kun je individueel (of in mijn geval met mijn dochter) beoefenen, maar juist het samen met clubgenoten of in dit geval met leden van andere verenigingen bezig zijn met onze prachtige sport en passie geeft mij altijd veel energie en nieuwe inzichten.

Hopelijk kunnen we met elkaar een volgende LTC weer op de gebruikelijke manier volgen. In de tussentijd: blijf gezond en laten we vooral gebruik blijven maken van de diverse fysieke en online mogelijkheden die worden geboden door de verenigingen en ITF-Nederland.

Taekwon.

Jeroen Heus