Search

ITF Taekwon-Do World Open E-Tournament 2020 TKD IN NAE DO KWAN

Ondanks dat de Corona alle roet in het eten heeft gegooid voor de reguliere wedstrijden van Taekwon-Do, gingen er achter de schermen van onze ITF-wereldorganisatie ideeën rond over online wedstrijden.Dit werd voor het eerst georganiseerd door Master Vones uit Duitsland bij een kleinschalig toernooi online. Onze club heeft daar ook aan meegedaan en haalde mooie prijzen binnen ( 4 goud en 2 bronze) https://itf-taekwondo.nl/2020/05/18/wedstrijdtraining-lekker-buiten/

Na het uitproberen van dat toernooi kwamen de ideeën voor een Open Wereldkampioenschap ITF Taekwon-Do en deze werden gehouden van 3 Oktober tot 23 Oktober.Dit was een grootschalig toernooi van een WK Niveau. Veel toppers uit onze ITF Taekwon-Do wereld deden ook mee. In totaal waren er 906 inschrijvingen vanuit 39 landen, waarbij Noorwegen een topaantal had ingeschreven van 159 deelnemers.Ook de scheidsrechters waren alleen maar van hoog niveau. Ze moesten ook minimaal 4e dan zijn en werden als het WK speciaal geslecteerd door de ITF scheidsrechters commissie. Vanuit Nederland deed topscheidsrechter Sabum Rory en Master Coos (ITF commissie) ook mee .

Nederland deed mee met 11 deelnemers, wat wel erg jammer is, omdat er veel meer top tul lopers in ons land zijn.Naast onze club deed topper Boosabum Bo mee van Sportschool Tim Kool die behaalde brons en 7 leden van de sportschool Unbreakable Sports.Van onze club deden mee:  Boosabum Kayden , Fleur en Myrthe.Je kon meedoen aan individuele Tul, Team Tul en Pre-Arranged Sparren.

Onze drie leden deden mee met het onderdeel Tul en Sabum Randy nam alle filmpjes op en nadat Saseong ze ook had bekeken werden ze doorgestuurd.  Doordat het gewoon schooltijd was moest alles gecombineerd worden tussen of na de lessen van de scholen en natuurlijk de reguliere Taekwon-Do lessen. Dat was soms wel even puzzelen.

Nadat alles opgenomen was moesten de filmpjes klaargemaakt worden om online gezet worden. Daarna werd er door de organisatie gekeken of de filmpjes volgens de juiste officiële regels waren gemaakt oa door Master Coos van Nederland. Wanneer dit goedgekeurd was, konden de scheidsrechters aan het werk. Maar ook het thuispubliek kon genieten van alle wedstrijden aangezien je alles online kon volgen. https://www.sportdata.org/taekwondo_itf/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=234&ver_info_action=catauslist#a_eventheadendHet beoordelen kon soms lang duren en dat was het meest spannende moment.Soms moest je wachten tot in de nacht tot de uitslag er was, doordat scheidsrechters uit heel de wereld jureren en je natuurlijk tijdsverschil hebt.

Kayden mocht de spits afbijten door als eerste te beginnen. Hij liep mooi zijn tuls en won de eerste ronde van Ukraine. In de tweede ronde moest hij tegen een sterke deelnemer uit Duitsland. Helaas verloor hij deze wedstrijd. Maar hij weet nu wel waar hij aan moet werken voor in de toekomst.Twee dagen later mochten de dames aan het werk en dit ging heel goed.De eerste ronde won Fleur van Ukraine en Myrthe van Canada.De tweede ronde won Fleur nogmaals van Ukraine en Myrthe won van Amerika.De derde ronde verloor Myrthe helaas van een sterke tegenstander uit Schotland, maar Myrthe heeft een enorme sprong omhoog gemaakt met haar tuls en in de toekomst zal ze zeker in de prijzen vallen.

Fleur won haar wedstrijd van Argentinië en behaalde de kwartfinale. Deze moest ze lopen tegen Engeland. Deze won ze duidelijk met 5-0 en stond dus in de finale.Na een lange, spannende avond wachten kwam de uitslag: Winst voor Fleur! en hiermee haalde Fleur haar eerste Wereldtitel binnen, Open Wereldkampioen Tuls: Fleur F. !!!

Als club zijn we natuurlijk enorm trots op alle 3 en extra trots op het behaalde goud van Fleur.