Search

Kalah workshop 6 sept.Taekwo-Do IN NAE DO KWAN

Ter promotie van het Kalah seminar met grondlegger Idan Abolnik op 26 en 27 september a.s. in Amsterdam, leek het Jair interessant om een bij een aantal Taekwon-Do scholen oa onze club een workshop Kalah te geven. 
Kalah:
Kalah richt zich op het uiterste geval waarin voorkomen, vermijden, ontsnappen en de-escalatie hebben gefaald – en fysiek geweld de enige manier is om veilig uit de situatie te komen.  
Vast onderdeel van de Kalahtraining is de zogenaamde “stresstest”. Hierin worden de deelnemers buiten hun comfort zone gebracht om hun techniek te testen in “fight/flight/freeze mode”. 
Ook al blijft het “nep”, het is al een stap dichter bij de realiteit dan wat er waarschijnlijk gebruikelijk is in de dojang. 
Wij hebben gekozen voor knife defend omdat juist niet vaak voorkomst bij onze hosin sul. Mooi om te zien is dat de gebruikte technieken ook afkomstig zijn vanuit onze Taekwon-Do idem Radix. Het was een heel geslaagde workshop waarbij Jair heel inspirerend en duidelijk vanuit verschillende invalshoeken de technieken laat zien.