Search

Allereerste Online Landelijke Technische Cursus 24-05-2020

Op zondag 24 mei 2020 is de allereerste Online Landelijke Technische Cursus (OLTC) in de geschiedenis van I.T.F. Nederland gehouden. De training werd gegeven door Sahyun Willy van de Mortel en Sabum Wouter Meijer. Onze club Taekwon-Do IN NAE DO KWAN werd ruim vertegenwoordigd door de Boosabum Bareld, Fleur, leden Jack, Nadia, Winnie, Tim, Kayden, Jeroen en Tji-Way.

Voorafgaand aan deze training werd er studiemateriaal doorgestuurd en deze diende vooraf te worden bestudeerd door de leden. Ook moest iedere deelnemer een vraag van tevoren doorsturen over de tuls die werden behandeld. Dit was een voorwaarde om een aantekening te verdienen. De meeste van ons hebben deze aantekening al, maar het is altijd fijn om jezelf bij te laten praten over de laatste technieken door de Landelijke Technische Commissie.

In de cursus werden de drie hoogste tuls behandeld, te weten Toi Gye, Hwa Rang, Chong Moo. Voor de 1e dan, Kwang Gae, Po Eun en  Gae Baek. De tuls werden in stukjes gelopen nadat ze eerst werden voorgedaan door Sahyun Willy en Sabum Wouter. En nadat een tul helemaal behandeld was, liepen we deze nog 1 keer in zijn geheel door. Tijdens de behandeling konden mensen vragen stellen waardoor er interactie was. De tijd vloog voorbij, zodanig dat we na 45 minuten pas 1 tul hadden behandeld. Wat dat aangaat zat iedereen er goed in.

Ten aanzien van de vragen die ingediend waren door ons, deze waren in de meeste gevallen al beantwoord tijdens de behandeling van de tuls. De vragen die over bleven, werden na de behandeling van de tuls behandeld.

Hoewel deze online training het echte contact in de zaal niet vervangt, was dit een leerzame training en ook de beste oplossing om bij te blijven in het Corona tijdperk!

Groeten Tji-Way