Als: Sport, Zelfverdediging, Manier van leven, Sociale ontwikkeling. info@itf-taekwondo.nl Tel. 06 54277369

6e dan examen Sabum Graziella Idili

Saseong James mocht na haar 5e dan examen ook dit examen afnemen. Ondanks de afstand is er met elkaar geapped, filmpjes bekeken op en aanmerkingen geplaatst ed.
Ondanks haar 26 jaren ervaring op wereld niveau is een examen altijd wel spannend en dat heeft Graziella ook gemerkt maar zoals een ieder haar kent, ze laat zich niet van haar stuk brengen. Na het lopen van zeven tuls, instructie aan haar Boosabum Stephan kwam er een nieuw examen gedeelte .
Radix technieken en metname het toepassen van de fundamentele technieken uit So Sang en Se Jong. Hiervoor is ze zelf wezen trainen bij Sahyun Robert (een van de grondleggers van Radix, samen met Sabum Roy Rolstad ) en Malaika. Het zag er dan ook goed verzorgt uit en voor Sabum Graziella was het een eye opener om zo bezig te zijn met onze mooie sport.

Na de goed uitgevoerde breektesten waarbij ze wederom geprikkeld werd bij de Sonkal Supyong yop taerigi, wat op zich heel makkelijk lijkt. Het is niet alleen van belang waar ,welke hoek er precies er geslagen wordt, maar ook nog tegelijkertijd met evenveel kracht zowel links als rechts .Timing met ook nog soort ” omgekeerde sinewave” evenals de Waebal so Dung Joomuk uit  Se Jong. Na de theoretische gedeelte kwam het verlossende wordt. Geslaagd, van harte Graziella.