Als: Sport, Zelfverdediging, Manier van leven, Sociale ontwikkeling. info@itf-taekwondo.nl Tel. 06 54277369

The Warrior Open Tournament 7 maart London

The Warrior Open Tournament

Afgelopen weekend (7-8 maart) was het tijd voor ons uitstapje naar London.

Hier werd voor het eerst het Warrior Open toernooi gehouden dat georganiseerd was door Sabum Tim Kool uit Nederland en Sahyun Johann De Silva uit Engeland.Het grootste deel van het INDK wedstrijdteam vertrok vrijdag naar London toe. De meesten vertrokken van Amsterdam, een aantal via Rotterdam.

Het team bestond deze keer uit: Kenya en Kayden, Maddox, Silke, Lucas, Ilias, Noah, Fleur, Ana, Simon, Rodi, Ceylin en Sara.

Er was deze keer ook een deelnemer met ons meegekomen van sportschool Koguryo, Ceylan Soylemez. Aangezien haar eigen sportschool niet naar het toernooi ging, kon ze samen met ons meedoen.Het team werd begeleid door coaches Sabum Mohamed en Randy en coach Clyde en als scheidsrechter was Jeroen Heus mee.

Als VIP waren meegekomen Saseong James en Boosabum Liesbeth. Daarnaast natuurlijk niet te vergeten de onmisbare ouders van de meeste deelnemers en deze keer waren ook Boosabums Ikrame en Soukaina meegekomen als support.

Vrijdag:
Vrijdagochtend vertrokken we en spraken we allen af op Schiphol. Na de strenge controles bij de tassencheck en de Douane konden we nog even gezellig met z’n allen wat koffie, thee of een megachocomel (bedankt Natasja…) drinken. Sommigen nuttigen nog even een ontbijtje en toen Saseong James en Boosabum Liesbeth waren aangesloten gingen we op weg naar het vliegtuig.

De vlucht was snel en gezellig, met hier en daar heel hard gelach van Ana en Fleur, die er voor zorgden dat heel het vliegtuig wakker was.Aangekomen in Heathrow Airport stond er een man te wachten met een bordje waar de naam Jeroen Heus opstond, dus dat was voor ons. Deze bracht ons naar 3 taxi’s die ons bij het hotel brachten.

Bij het hotel aangekomen hadden ze waarschijnlijk niet gerekend op zo’n grote groep mensen want de kamers moesten nog verschoond worden, dus lieten we onze koffers achter en gingen we even een stuk wandelen. De dames vertrokken naar het centrum van London en de heren bleven bij de kinderen. Saseong James en Liesbeth besloten ook naar het centrum te gaan en dus ging de rest eten bij een heerlijke kebab tent.

Nadat onze buiken gevuld waren was het nog even wachten op de rest van het team.Om 18u werd er nog even getraind en hier en daar de zogenaamde puntjes op de i gezet.

Toen het team compleet was konden we lekker gaan eten in het restaurant van het hotel, The Beefeater. Alleen Ana en Simon konden niet mee eten aangezien ze misschien wel te zwaar waren. Gelukkig mochten ze meerijden naar de avondweging met leden van sportschool HwaRangdo die ook uit Nederland was gekomen. Bij de weging waren ze net onder de grens van hun gewicht dus ook hun mochten eindelijk eten. Hierna was het lichtjes uit voor iedereen en slapen om de nodige rust te nemen voor het toernooi.

Zaterdag
Het ontbijt was om 7u in de ochtend en iedereen was fris en fruitig aanwezig. Na het eten werden de tassen naar de zaal gebracht met de auto door een aantal moeders van de leden en de rest van het team maakten een fijne ochtendwandeling naar de sporthal. Onderweg kwamen we de moeders in de auto weer tegen , want die waren de verkeerde kant opgereden.

Bij de zaal aangekomen moesten we wachten voor de registratiekaarten en na het wegen en meten mochten de leden opstellen.

Saseong James werd nog naar voren gehaald omdat het toch speciaal is dat er een Grandmaster aanwezig is op een nieuw toernooi.

Hierna begon het toernooi en de uitslagen zijn als volgt:
Ceylin:              2e  prijs bij sparren na hele goede partijen te vechten. Helaas in de finale kreeg ze een schop tegen haar schenen, waardoor ze bijna niet meer kon bewegen en verloor toen net de partij.

Sara:                1e  prijs bij sparren. Deze heeft Sara dik verdiend omdat ze alle tegenstanders overduidelijk versloeg, zelfs meisjes die groter dan haar waren.

Maddox:          1e prijs bij tuls door zijn tuls heel strak en mooi te lopen en in de finale won van teamgenoot Kayden. En 2e prijs bij sparren, wat 1e had kunnen zijn als hij nog iets beter luisterde naar de coach.

Rodi:                Rodi haalde de 3e prijs bij sparren door heel goed te vechten. Hij won partij na partij,    maar voor de finale werd hij jammer genoeg uitgeschakeld. Wel een zeer goede vooruitgang voor hem.

Lucas:              Lucas vocht zich door naar de halve finale. Hier werd hij uitgeschakeld. Maar na wat onduidelijkheden en oplossingen van coach Clyde kreeg hij de 3e prijs. Ook haalde hij een mooie 1e prijs bij tuls. Deze heeft hij dik verdiend door zijn tuls heel mooi en krachtig te lopen.

Noah:               Noah vocht elke wedstrijd geweldig. Hij bewoog supergoed heen en weer en valt dan snel aan. Soms maakt hij nog een aanloop, maar hij heeft zelf gemerkt dat dat niet slim is door een vervelende tegentrap te krijgen op zijn keel. Maar daarna herpakte hij zich en won overtuigend zijn 1e plaats. Hij kreeg zelfs complimenten van  een oud wereld kampioen.

Kayden:            Kayden werd 2e bij de tuls doordat hij in de finale van teamgenoot Maddox had verloren. Bij het sparren haalde hij wel de 1e plaats door alle partijen goed te winnen. Dit had iets beter gekund als hij nog beter naar zijn coach luisterde.

Fleur:               Fleur liep haar tuls erg mooi en won de partijen tot de finale. Hier liep ze tegen een sterke tegenstander en verloor ze helaas. Maar wel een mooie 2e plaats voor haar. Bij het sparren vocht ze zich geweldig en overtuigd naar de finale. Hier werd ze iets te druk in haar hoofd waardoor ze verloor. Ook hier een 2eplaats voor haar.

Ana:                 Ana vocht weer voor het eerst na een hele lange vervelende blessure. En ze moest zich letterlijk doorvechten tegen haar, soms onsportieve, tegenstanders. Ze vocht zich door naar de finale. Hier moest ze laten zien dat ze tenet 4, zelfbeheersing, goed onder de knie had, want haar tegenstander was soms erg fel en onsportief. Het was spannend tot op de laatste secondes maar helaas verloor ze nipt. Niettemin is coach Randy zeer tevreden hoe ze zich heeft verweerd en dit belooft wat goeds voor op het EK in Bratislava.

Simon:             Simon vocht zich wat minder rustig door de rondes heen als gewoonlijk. Hij was iets gestrester als normaal waardoor hij minder scherp was. Ook door teveel naar het scorebord kijken zorgde voor de nodige spanningen. Na een preek van de coach werd hij wat rustiger en vocht zich naar de finale. Hier trof hij een tegenstander tegen wie hij al vaker heeft gestaan. De partij was spannend tot het einde inclusief een verlenging. Coach Randy en Simon wisten beide dat wanneer deze jongen voor staat hij gaat wegrennen in het veld. En ook nu gebeurde dat weer. Simon kreeg de opdracht om zijn tegenstander af te snijden, maar helaas liep hij achter hem aan en kon zo niet meer scoren. Dus een 2e prijs voor Simon.

Ceylan S:          Ceylan is van de sportschool Koguryo en heeft een karate achtergrond. Dit was ook duidelijk te zien bij het sparren aan haar typische karate aanvallen, waarna ze stopte met de aanval. De  coach gilde dat ze moest doorvechten en combineren en dat deed ze gelukkig waardoor ze de partij naar zich toetrok en won. Ze vocht zich door naar de finale waarbij ze net te kort kwam en ze werd toen 2e. Wel een mooie prestatie voor haar eerste Taekwon-Do toernooi.

Kenya, Ilias en Silke hebben zich zeker van hun beste kant laten zien, maar vielen deze keer niet in de prijzen. Wel hebben ze dapper gevochten. Silke moest tegen een grotere meid met zwarte band vechten, waarbij ze niet lekker in ritme kon komen. Kenya kon winnen als ze eerder was begonnen met haar sterkste wapen, haar rechter been dollyo.

Ilias was ziek de dag ervoor en was toch gekomen om alles te geven. En dat deed hij, maar helaas viel hij ondanks dat hij goed had gevochten buiten de prijzen.

Het toernooi werd afgesloten met een totaal van  5 keer Goud, 8 keer Zilver en 2 keer Brons.Van de 24 scholen werden wij nummer 4 en dat is een prestatie om trots op te zijn.

En dat werd gevierd door met de hele groep weer bij het Kebab restaurant te eten.

Zondag
Alweer de laatste dag en deze begon met een verassing voor Kayden, aangezien hij jarig was.

Hij werd ontvangen met taart, muziek, slingers en sterretjes georganiseerde door Sabum Randy.

Hierna begon het ontbijt en daarna was het voor iedereen de tassen inpakken en de weg naar Nederland kon beginnen. Met zijn allen in de metro, waarbij de helft verkeerd was uitgestapt en daarna gauw weer terug de metro in was gesprongen, kwamen we op Heathrow Airport aan. De vlucht had wat turbulentie maar gelukkig kwamen we veilig aan op Schiphol.

Al met al was het een geweldig weekend en hebben we allen genoten van de reis, de deelnemers en hun prestaties, de gezelligheid van de ouders. De geweldige verzorging van de moeders die allemaal broodjes en lekkernijen hadden klaargemaakt voor het toernooi, Saseong James die de leden en coaches hier en daar de nodige en belangrijke aanvullingen gaf tijdens het toernooi, kortom een TOPTEAM!!!!!