Als: Sport, Zelfverdediging, Manier van leven, Sociale ontwikkeling. info@itf-taekwondo.nl Tel. 06 54277369

Open Dutch 25 januari 2020

Open Dutch 2020

Afgelopen zaterdag werd in Helmond de Open Dutch 2020 gehouden. Dit is een van de grootste toernooien van Nederland, georganiseerd door Master Willy vd Mortel.Er waren dit jaar ruim 700 deelnemers aanwezig uit wel 40 landen.Het toernooi werd wederom gehouden in de grote sporthal van het City Resort Hotel in Helmond.

Het wedstrijdteam van Taekwon-Do IN NAE DO KWAN was natuurlijk ook aanwezig met een deel van de wedstrijdleden, begeleidt door coaches Sabum Mohamed en Randy, Boosabum Jonathan en Clyde. Als scheidsrechters waren meegekomen Jeroen, Rob en Shahrukh.

Het toernooi begon niet erg lekker voor ons team, aangezien bijna iedereen die gewogen moest worden, te zwaar was. Gelukkig zaten Quinayah en Fleur nog net onder de grens, maar Christopher en Simon moesten helaas afvallen en dat werd dus hardlopen om binnen een uur op gewicht te komen. Dat lukte Simon nog wel, maar Chris helaas niet, dus die mocht niet meer meevechten.

Wel deed hij nog mee met de tuls en hier haalde hij dik verdiend de 1ste prijs uit een poule van 52 deelnemers.

Simon had bij het vorige toernooi een lichte hersenschudding opgelopen. Hierdoor was het nog een twijfelgeval of hij nog ging sparren en na het afvallen in de ochtend moesten we even aankijken hoe hij zich voelde. Toen hij aan de beurt was voelde hij zich top en ging toch sparren. Hij vocht zich dapper door naar de halve finale, maar hier kreeg hij toch last van zijn hoofd en moesten we helaas de handdoek in de ring gooien, anders was de 3e plaats voor hem, en misschien zelfs wel nog hoger.

Stephan Jans maakte zijn debuut op het toernooi. Hij was nog even gespannen in het begin maar hij luisterde zeer goed naar de aanwijzingen van de coach en hij vocht zich naar de finale toe waarbij hij deze ook nog won. Een zeer verdiende 1e plaats voor hem.

Kayden, zo goed als hij bij de Open Valkenswaardse vocht, zo vast stond hij nu. Hij kon niet zo goed in zijn ritme komen waardoor hij helaas in de halve finale verloor. Hij moest toen voor de 3e plaats vechten en deze won hij.

Voor onze andere leden, Kenya (2e ronde uitgeschakeld) , Silke (1ste ronde uitgeschakeld) , Maddox (2e ronde uitgeschakeld), Ilias (3e ronde uitgeschakeld) , Sara (1e ronde uitgeschakeld), Ceylin (3e ronde uitgeschakeld), Rodi (2e ronde uitgeschakeld), Quinayah (3e ronde uitgeschakeld) en Fleur (2e ronde uitgeschakeld) was het een pechdag. Allen hadden hun best gegeven maar helaas was het niet genoeg om in de prijzen te vallen. Toch zijn we als coaches en leraren, ook trots op hun om op zo’n groot toernooi onder veel stress te kunnen presteren. Wel is dit weer een leerproces geweest. Ze weten waaraan ze moeten werken zodat ze straks bij het volgende toernooi in London wel in de prijzen zullen vallen.