Als: Sport, Zelfverdediging, Manier van leven, Sociale ontwikkeling. info@itf-taekwondo.nl Tel. 06 54277369

Kaderdag 5 jan. 2020 Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Ter voorbereiding van het aankomend jaar was er weer een kaderdag van onze club. Het mooie is dat wij ons eigen kader opleiden en er gelukkig genoeg volwassen vrijwilligers zijn die positief en enthouasiast zijn en ons willen bij staan. Doordat een ieder een eigen kijk heeft op een onderwerp gezien zijn /haar achtergrond /opleiding en werk is er steeds een andere input wat verhelderend kan werken. Jammer dat Boosabum Bareld en Audrey het praktijkgedeelte moesten missen door verplichtingen, evenals Boosabum Jurg (werk).

Naast de algemene zaken stond onze ITF Cool Kids programma (3-5j) centraal. De Taekwon-Do tenets waarbij de strong five daar centraal voor staan. Onze ITF heeft heel goed nagedacht welke figuur welke tenets symboliseert, vanaf Curtis ( beleefdheid) , Jung Su ( eerlijkheid) , Sabira (geduldig, volhardend), Serena (beheerst) tot en met Jabari( Onbevreesd) waarbij ook de verschillende culturen worden vertegenwoordigd. Sabum Randy had een mooie power piont presentatie gemaakt.

Daarna was het tijd voor de praktijk, waarbij Saseong James het kader dmv oefeningen zelf liet ervaren hoe het is om een les op te bouwen, variatie, van moeilijk naar makkelijk en ook nog uitdagend. waarbij de warming up van onze brein niet werd vergeten.