Als: Sport, Zelfverdediging, Manier van leven, Sociale ontwikkeling. info@itf-taekwondo.nl Tel. 06 54277369

Landelijke Technische Cursus Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Onze landelijke bond ITF Nederland waar alle leden van onze club lid van zijn organiseert samen met het CTO ( Commissie Technische Opleidingen) olv van Sahyun Willy een paar keer per jaar een landelijke training. Nu voor rode anders en hoger.

Alle facetten voor het danexamen komen langs en onze leden hebben de kans om met een andere leraar en Taekwon-Doins te trainen waarbij het voor ons heel makkelijk is qua reistijd aangezien het veelal in Utrecht wordt gehouden dat tov een club uit Groningen of Middelburg.

Onze club was goed vertegenwoordigd, Sabum Mohamed, Jurgen, Rob, Tji-Way, Jack, Patrick, Rik, Shahrukh, Winnie, Nadia, Anniek, Nuri en Julian.

Verslag van Patrick locatie Vathorst.
Zaterdag 26 oktober was het zover. In Utrecht Sporthal Olympus werd door de CTO weer een LTC gegeven. Om 9:30 ging de zaal open. Er was weer een grote opkomst (meer dan 100 deelnemers) van 2e en 1e gup houders als ook vele dangraad houders.

We begonnen na de groet met een korte uitleg over de dag invulling. Hierna werden de deelnemers in verschillende groepen ingedeeld waarna we starten.

Er werden tuls gelopen waarbij stap voor stap uitleg gegeven werd over de standen, stoten, trappen en blok technieken en over de hoogtes daarvan.
Verder werden er bepaalde technieken uit tuls “gepakt” en werden die in de loop geoefend.

Ook werd er uitleg gegeven over oefeningen om je benen te sterken voor traptechnieken en om je balans gevoel te vergroten. Na deze uitleg werd dit in de praktijk gebracht in tweetallen.

Aan het einde van de dag werd ook nog even met hosinsul geoefend.

Al met al een productieve dag waarbij veel is geleerd, maar waarbij ook duidelijk werd dat veel van de besproken en geoefende zaken ook in de eigen lessen goed worden behandeld en we met zijn allen goed bezig zijn.

 
 
Gr. 
Patrick