Als: Sport, Zelfverdediging, Manier van leven, Sociale ontwikkeling. info@itf-taekwondo.nl Tel. 06 54277369

Battle of the Lowlands 21 sept

Afgelopen zondag werd het eerste toernooi van het seizoen gehouden, namelijk The Battle of the Lowlands.Het was voor het team van Taekwon-Do IN NAE DO KWAN weer even opstarten aangezien de zomervakantie ertussen was gekomen en waarbij velen bijna 2 maanden niet hadden getraind.

Een aantal leden hadden gelukkig wel in de vakantie doorgetraind en die konden dus even testen hoe ver ze waren.

The Battle of the Lowlands is een nieuw toernooi van de Master Series. Deze is gekomen omdat ons eigen toernooi, The ITF Battle, helaas is te komen vervallen en word georganiseerd door sportschool HwaRang-Do.

Aangezien het een nieuw toernooi is, waren er ook niet heel veel deelnemers aanwezig, waardoor er diverse poules moesten worden samengevoegd.Ons team was gekomen met Coaches Sabum Mohamed en Randy en Coach Clyde. De scheidsrechters van onze club waren Jeroen Heus en Rob Hekkers.

De deelnemers waren deze keer: Sara, Kayden, Kenya, Maddox, Silke, Ana, Quinayah, Fleur, Lucas, Chris, Simon, Ilias en Rodi.

De uitslagen zijn als volgt:

Sara liep haar tuls enorm goed en haalde dik verdiend de 1e plaats, Bij het sparren ging het wat minder, maar het lukte haar toch de 3e plaats te halen.

Kayden werd 3e bij de tuls. Hij zal nog even aan zijn technieken moeten werken van zijn hoogste tuls om weer aan de top te komen.

Maddox werd 1ste bij de tuls. Hij liep zijn tuls goed strak en won dus elke ronde, dus dik verdiend.

Chris werd 1ste bij het sparren door overtuigend te winnen van al zijn tegenstanders. Hij hield zijn emoties goed onder controle, ook nadat hij 3 keer een knietje kreeg in zijn kruis. Daarnaast werd ook nog eens 1ste bij de tuls. Dit is een mooie voorbereiding voor het aankomende EK in Oktober (Sarajevo) waar hij naartoe gaat met Simon, samen met Sabum Randy en Saseong James (lid T&U AETF).

Lucas werd ook verdiend 1e met de tuls. Een mooie prestatie nadat hij een lange tijd eruit is geweest voor gezondheidsredenen.

Quinayah werd 2e met tuls wat knap was omdat dit de eerste keer was dat ze haar nieuwe tuls moest lopen.  Daarnaast werd ze ook nog 3e met sparren. Zodra ze leert niet weg te draaien en zich te focussen op het gevecht, gaat ze zeker 1e worden.

Ilias werd 3e met tuls. Nog een paar aanpassingen voor hem en hij gaat zeker die 1ste plaats weer halen.

Rodi haalde de 2e plaats bij het sparren. Hij is enorm goed op weg om zichzelf te verbeteren met het sparren en die 1ste plaats zal er zeker nog wel komen.

Silke won de 3e plaats met sparren. Het is nog even wennen voor haar om doorgaand systeem te sparren, maar zodra ze dit wat meer gewend is, gaat ze heel ver komen in de toekomst.

Ana had de pech om te moeten vechten terwijl ze de hele week ervoor ziek was. Bijholte ontsteking, een lichte hersenschudding en wat moeite met ademen, maar dapper en vechtlustig als ze is wilde ze perse meedoen…en…. Ze werd 1ste! En dat tegen iemand van het Nederlands Team. Een geweldige prestatie en dat beloofd wat wanneer ze naar het EK gaat in 2020.

Simon vocht zich naar de 2 plaats met sparren. Dik verdiend, want na een harde partij tegen een oud clubgenoot, heel goed te hebben gewonnen, moest hij in de finale tegen een tegenstander die 8 kilo zwaarder was. Deze jongen was in Simon zijn poule gezet omdat er geen tegenstanders waren voor hem. Daarna had Simon de pech dat na bijna 4 minuten vechten, de scores waren weggevallen en de partij opnieuw moest gespeeld worden.  Dit zorgde voor minder scherpte en verloor hij helaas.

Fleur viel helaas niet in de prijzen, ook al won ze met haar tuls van een meisje uit het Nederlands Team, wat een geweldige prestatie is, maar ze verloor net voor de halve finale van de uiteindelijke kampioen.

Hetzelfde voor Kenya, deze keer geen prijzen, maar wel een ervaring rijker, omdat dit haar eerste keer was in het doorgaand systeem sparren met haar blauwe band. Zodra zij wat feller leert worden vanaf het begin, zullen de prijzen wel weer voor haar binnen regenen.

AL met al, met 6x Goud, 3x Zilver en 5x Brons mogen we toch tevreden zijn en kijken we vooruit naar de Nederlandse Kampioenschappen die in November zullen zijn.