Als: Sport, Zelfverdediging, Manier van leven, Sociale ontwikkeling. info@itf-taekwondo.nl Tel. 06 54277369

Open Ghent 2 juni 2019

Open Ghent 2019

Afgelopen weekend was het tijd voor het laatste toernooi van het seizoen, de Open Ghent in Belgie.Ons team was in de vroege uurtjes met een kleine delegatie afgereisd.Twee leden, Ilias en Maddox, waren met hun ouders al gaan overnachten in Ghent.Het was een dag na onze succesvolle jeugddag dus de leden hadden ook nog eens een warme Taekwon-Do dag ervoor gehad.Naast Ilias en Maddox waren ook Kayden, Kenya, Sara, Silke, Abbas, Simon en Quinayah aanwezig. Samen met coaches Randy en Clyde, waren ook de onmisbare scheidsrechters Rob Hekkers en Jeroen Heus aanwezig.

De weging was om half 9 dus iedereen kwam aan rond half 9 en toen bleek dat er steekproefsgewijs werd gewogen en gemeten. Kayden en Quinayah waren de slachtoffers en gelukkig waren beide op gewicht en lengte.

Hierna vonden we ons plekje samen met 3 andere Nederlandse scholen om zo een Nederlands hoekje te maken.Na het traditionele opstellen en groeten begon het toernooi. Er waren in totaal 250 deelnemers van 27 scholen uit 5 verschillende landen.

De resultaten waren als volgt:

Kayden:Bij de tuls liep hij erg goed en haalde verdiend de 1steplaats. Bij het sparren ging het                                 niet zo goed. Hij vocht afwachtend en nam geen initiatief. Wel een 3eplaats voor                              hem.
Kenya:Kenya daarentegen, luisterde heel goed naar haar coach en vocht als een leeuwin.                                  Alle tegenstanders legden het af tegen haar en dus dik verdiend een 1steplaats . Bij de tuls haalde zo ook nog eens een 3eplaats. Hier had meer ingezeten als de scheidsrechters van Belgie niet zo enorm partijdig waren.
Sara:Sara was uitmuntend bij zowel sparren als tuls. Ze won haar partijen overduidelijk en haalde dik verdiend 2 keer de 1steplaats.
Maddox:Ook Maddox blonk uit bij sparren en tuls. Hier haalde hij ook 2 keer de 1steplaats. In de halve finale van de tuls stond hij tegenover teamgenoot Silke waarbij hij na een verlenging toch nog net won.
Silke:Zoals gezegd, haalde Silke door heel goed haar tuls te lopen de halve finale waarbij ze tegenover Maddox stond. Silke liep technisch beter, maar verloor toch de partij na een verlenging. Een 3eplaats voor haar. Bij de special technics was het spannend. Ze sprong zelfs hoger over het touwtje dan dat ze in de zaal had geoefend, maar helaas strandde ze in de halve finale. Wel een verdiende 3eplaats voor haar.
 Ilias:Ilias liep zijn tuls goed, maar verloor helaas net voor de prijzen. Bij het sparren ging het wel weer goed. Hier vocht hij zicht door tot de kwart finale en haalde hij de 3eplaats.
Simon:Simon moest echt letterlijk vechten voor zijn winst. Doordat de scheidsrechters, ofwel niet opletten, ofwel erg partijdig waren, werden zijn wedstrijden steeds gelijkspel. En dat was heel vreemd aangezien hij zeer domineerde in de hele wedstrijd. Hierna volgde in de halve finale een 3everlenging en moest hij voor de Golden point vechten. Hierbij liet hij zien dat hij veel beter was en scoorde het eerste punt en vocht zich naar de finale. In de finale domineerde hij ook en won dus dik verdiend de 1eplaats.
Quinaya:Quinayah was zeer sterk dit toernooi. Ze liep haar tuls overtuigend en won al haar partijen. Bij het sparren was ze ook heel erg goed bezig. Ze begint steeds meer te luisteren naar de coach en dat is heel fijn. Met mooie punten haalde ze ook hier de 1steplaats binnen.
Abbas:Abbas loopt zijn tuls wel al beter, maar nog steeds moet hij werken aan zijn ritme. Hierdoor verloor hij voor de finale. Maar wel een 3eplaats voor hem nog. Bij het sparren ging het niet zoals we gewend van hem zijn en verloor hij de finale partij om zo een 2eplaats binnen te halen.

De einduitslag was 9x Goud, 1x Zilver en 6x Brons. En dit is toch echt wel om trots op te zijn. We eindigden ook nog eens als 2evan de beste scholen en dat is natuurlijk helemaal geweldig om zo het seizoen af te sluiten.

Nu mag iedereen nog even nagenieten van het seizoen en hopelijk zetten we deze trend door in het nieuwe seizoen.