Als: Sport, Zelfverdediging, Manier van leven, Sociale ontwikkeling. info@itf-taekwondo.nl Tel. 06 54277369

Sahyun James Tjin-A-Ton van Taekwon-Do IN NAE DO KWAN uit Utrecht behaald 9e dan ITF Taekwon-Do

 

 
Tijdens het WK Taekwon-Do in Inzell ( 23-28 april 2019) Duitsland heeft  Sahyun James uit handen van de ITF President GM Trajtenberg de hoogste dangraad binnen ITF Taekwon-Do behaald, de 9e dan en heeft nu de titel Grand Master of Saseong, samen met nog 4 Argentijnen en een Amerikaan.
Hij is de eerste 9e dan houder van ITF Nederland en eigenlijk van heel Nederland aangezien zijn dangraad officieel erkend is door de wereldorganisatie ITF.

GM James is pas op zijn 17e begonnen met de sport en na een succesvolle internationale wedstrijd carrière gestopt als wedstrijdsporter op zijn 30e.
Samen met zijn vrouw Boosabum Liesbeth Willems heeft hij momenteel een succesvolle club in Utrecht en in de regio.
Daarna is hij andere carrière begonnen als nationale en internationale scheidsrechter, naast het officieel oprichten van de landelijke bond ITF Nederland en het voorzitterschap wat hij 25 jaar heeft mogen doen.
Momenteel is hij nog lid van de Europese scheidsrechters commissie die de EK’s en Europese Cups organiseert.
Nu 30 jaar later nu dus zijn 9e dan. De aanvraag hiervoor moet gedaan worden door de landelijke bond van het land, er moet een scriptie geschreven worden, minstens drie andere
Grand Masters moeten de aanvraag steunen. Het zijn er in totaal tien bekende Grand Masters geworden :  T.MacCallum (nu de titel honourable GM), P. Weiler (nu ITF President), W.Bos (technische directeur ITF, president Italië), U.K .Lan, H.Marano (beiden van de IIC committee) , B.O’Toole ( Ierland), D.Nardizzi ( ITF Kids), F. v Berghen (Belgie), P. Gialamas (Griekenland), R.Becking (Duitsland).
Verder moest hij alle cursussen en opleidingen gevolgd hebben, zoals het les geven aan ITF Kids, Harmony 60+, Internationale Instructeurs Course, Internationale Scheidsrechters Course , de Do. Maw hij moest up to date zijn met de ontwikkelingen van de wereld organisatie en ook een bijdrage hebben geleverd aan ITF wereldwijd.
 
Het was heel spannend want totdat zijn naam tijdens de opening van het WK in Inzell werd opgenoemd wist hij en Boosabum Liesbeth nog niet zeker of zijn Grand Masterschap geaccepteerd zou worden.
 
P.s Bobby B. die ook onze logo heeft ontworpen heeft een mooie foto gemaakt, zie de foto’s.
     Op de FB van ITF Nederland heeft de GM schap van Saseong James de populaire post behaald.