Als: Sport, Zelfverdediging, Manier van leven, Sociale ontwikkeling. info@itf-taekwondo.nl Tel. 06 54277369

Taekwon-Do IN NAE DO KWAN ontvangt wederom goedkeuring Fight Right Keurmerk.

In 2009  hoorden wij al bij de eerste tien Martial Arts clubs van Nederland die dit keurmerk hebben ontvangen.In 2013 waren wij de eerste die de herkeuring behaald hadden. Nu dus al 10 jaar het Fight Right Keurmerk http://www.nivm.nl/nieuws/eerste-verlenging-fight-right-keurmerk.aspx Om de drie jaar vindt er een herkeuring plaats om te controleren of de club nog aan de voorwaarden voldoet.


Het Fight Right Keurmerk is in het leven geroepen om de kwaliteit van de vechtsportverenigingen te waarborgen en te vergroten. Belangrijk omdat sommige vechtsportclubs en hun leraren helaas nog wat negatief in het nieuws komen.

Gemeente Amsterdam werkt momenteel alleen samen met vechtsportscholen die het Fight Right Keurmerk bezitten en bij de gemeente Utrecht hebben die clubs een streepje voor.

Op deze manier weten de gemeentes zich verzekerd van professionele sportpartners die sport op de juiste wijze in kunnen zetten voor haar leden en binnen uiteenlopende sportprojecten
Wij moesten als club wederom voldoen aan alle onderstaande eisen, want in drie jaar kan er heel veel gebeuren met een club, de lessen en de trainers . Behalve een EHBO diploma’s moeten alle leraren nog steeds voldoen aan het VOG (Verklaring van Goedgedrag) en vanaf de inschrijving, roosters e.d deze moeten vastgelegd worden in een protocol. Daarnaast moet er een financieel verslag en begroting ingeleverd worden. 

 

Wat achtergrond:  Binnen het Fight Right Keurmerk staan ook de kwaliteiten van de vechtsportdocent centraal. De clubs die dit keurmerk hebben, geven pedagogische en didactische lessen, bieden sociale en fysieke veiligheid en zijn maatschappelijk betrokken. Daarnaast heeft de (hoofd)trainer een sporttechnische opleiding en de opleiding weerbaarheid en agressieregulatie succesvol afgerond en is in het bezit van een EHBO diploma. Verder dient hij een geldige verklaring goed gedrag te hebben en veel ervaring in het lesgeven te hebben. Sportclubs met het Fight Right Keurmerk onderschrijven allen de erecode van de vechtsport.

 

* Erecode vechtsport: “Vechten gebeurt alleen op de mat of in de ring, en nooit op straat. De technieken die je worden aangeleerd mogen alleen worden gebruikt ter verdediging van jezelf of anderen. Je mag nooit je vechttechnieken gebruiken tegen iemand die zich niet kan verdedigen. Eer, loyaliteit en trouw aan de code zijn belangrijker dan welke vechttechniek, graduatie of titel dan ook.”