Als: Sport, Zelfverdediging, Manier van leven, Sociale ontwikkeling. info@itf-taekwondo.nl Tel. 06 54277369

Barcelona Fujimae Cup 6 april 2019

Afgelopen weekend was het zover. Het eerste echte internationale toernooi voor ons wedstrijdteam.

Het Fujimae cup in Barcelona georganiseerd door Master Jose Carlos Revelles die met zijn team ook een keer naar ons ITF Battle is geweest.

Het was even een geregel, zoals de vluchten met diverse vliegmaatschappijen, het busvervoer, de hotels, iedereen goed opgeven voor het toernooien dan nog afspreken met elkaar. Dit alles was in hele goede banen geleid door Jeroen Heus. Wij danken hem daarvoor. Zonder hem was dit niet zo goed gelopen.Een aantal van het team vertrok al donderdagmiddag zodat ze nog even de stad konden verkennen.Anderen kwamen donderdagavond aan en de rest kwam aan op vrijdagmiddag.

Sabum Randy kwam samen met Familie Lingers (Clyde, Natasja, Kenya en Kayden) op de donderdagavond, waarbij ze opgewacht werden door familie Diba (Sara en Samira).Familie Karatzia (Ilias, Irini en Jorgos) was al in de middag aanwezig en familie Faasen (Fleur en Imar) kwam in de nacht nog aan na twee uur vertraging te hebben gehad.Vrijdag kwam Boosabum Jonathan aan met familie Heus (Jeroen en Silke), Simon, familie Hemmer (Ana en Bart) familie van Santen (Maddox en Csilla) en familie Tentua/Papilaja (Quinayah en Dika)

Vrijdagochtend werden nog even de puntjes op de i gezet bij de tuls van Kenya, Kayden, Fleur en Sara. Dit mochten zij doen in een speciale ruimte van een fitnessclub naast het hotel. Daarna werd de stad verkend en toen even een siësta totdat de rest van het team aankwam.In de avond was de weging en gelukkig was iedereen op gewicht of lengte. Direct hierna werden ook de puntjes op de i gezet bij de rest van het team. Nadat iedereen scherp was gezet was het tijd om te eten. Dat werd een Burger restaurant en de burgers waren erg goed. Hierna direct terug naar het hotel zodat iedereen op tijd naar bed kon gaan om hun rust te pakken, want de volgende dag moesten we al erg vroeg opstaan.

Zaterdagochtend….6.15….Iedereen verzamelde in het restaurant om even goed te ontbijten.Vervolgens werden de spullen gepakt en gingen we naar de bus. Jeroen werd uit de bus geroepen want die moest met een speciale auto mee voor alleen de scheidsrechters. Volgens Jeroen was het heeeel gezellig tussen het Spaanse gebrabbel…

In de zaal aangekomen zochten we gauw een plek uit voor onze spullen en daarna moesten alle telefoons ingeleverd worden bij de ouders. Dat werkt positief want iedereen ging elkaar steunen en helpen zoals de “ouderen: ( Quinayah en Anna).

Hierna gingen we ons melden bij de organisatie. We kregen twee pakken water mee voor het hele team en ook een doos met donuts voor alle leden. Dat was een leuke verassing. Vervolgens werd er ook nog eens een hele tafel met fruit neergezet wat de hele dag door gegeten kon worden door iedere deelnemer, coach en scheidsrechter. Top!

Hierna werd de scheidsrechtersmeeting en de coachmeeting gehouden waarbij Jeroen, Clyde Boosabum Jonathan en Sabum Randy met hun kleine beetje Spaanse kennis probeerden alles bij te houden.

De opening.

Er waren in totaal over de 400 deelnemers. Voor elk land dat aanwezig was (Nederland, Frankrijk, Polen, Noorwegen, Zweden, Israël, en natuurlijk Spanje) had de organisator een vlag van het desbetreffende land neergelegd en daar mochten we opstellen. Wanneer een land werd opgenoemd mochten de leden met de grote vlag zwaaien en dat deed Kayden maar al te graag.

Vervolgens werd er begonnen met de team tuls en het pre-arranged sparren. Onze leden deden hier niet aan mee dus konden ze nog even lekker opwarmen in de speciale warming-up zaal.

De Competitie.

Kenya en Silke mochten de spits afbijten en dat deden ze geweldig. Ze versloegen iedereen in hun poule overduidelijk met hun strakke tuls, om zo in de finale tegen elkaar te komen staan. Hierbij won Silke de partij en was het een 2eplaats voor Kenya. De meiden hadden een hele goede indruk achtergelaten bij de deelnemers.

Hierna mochten de meiden beginnen met het sparren. Ook hier blonken ze uit. Nadat ze iedereen van het veld hadden gevochten, stonden ze weer tegenover elkaar in de finale. Deze keer was het Kenya die het sterkst was en haalde de 1eplaats. Silke een zeer verdiende 2eplaats.

Kayden had bij de tuls de pech om in de eerste ronde direct de sterkste tegenstander van zijn poule tegen te komen, dus verloor hij helaas. Geen prijs voor de tuls. Maar bij het sparren liet hij zien dat hij iedereen overtrof. Met mooie technieken en goed luisterend naar de coach haalde hij dik verdiend de 1eplaats binnen.

Maddox was aan de beurt en liep zijn tuls goed, maar werd helaas uitgeschakeld voordat hij in de prijzen belandde. Maar hierna mocht hij sparren en hier won hij partij na partij om zo een verdiende 1eplaats te halen.

Ilias was de volgende. Bij de tuls ging het erg goed. Hij zat in een grote poule en won de partijen tot de kwart finale, maar hier verloor hij helaas, dus viel hij net buiten de prijzen. Maar ook Ilias maakte dit dubbel en dwars goed door bij het sparren elke tegenstander van de mat af te vechten en zo won hij verdiend de 1eplaats.

Ana en Fleur zaten ook in dezelfde poule en beide liepen hun tuls op en top. Ze wonnen partij na partij totdat ze tegen de dochter van een scheidsrechter moesten en die kreeg helaas constant voordeel waardoor de meiden onterecht hadden verloren. Gelukkig nog wel een 3eplaats voor hun.

Bij het sparren vochten de dames zo goed, dat geen een scheidsrechter kon ontkennen dat ze de beste waren en de dames vochten zich door naar de finale om elkaar te treffen. Hier vocht Ana net wat slimmer en won de partij. 1eplaats voor Ana en een 2eplaats voor Fleur.

Sara liep haar tul enorm goed. Zo goed zelfs, dat ondanks ze in haar tul 3 stappen was vergeten, toch nog 2 scheidsrechters achter haar kreeg. Maar twee is niet genoeg, dus helaas geen prijs voor haar.Bij het sparren had ze het nadeel dat ze met leeftijdsgenoten werd gezet en niet met meiden van haar lengte. Het gevolg was, dat ze tegen lange meiden moest vechten. Ze begon haar partij heel erg goed. Door goed te bewegen maakte ze veel punten, maar daarna liep ze iets te gretig naar voren waardoor ze steeds trappen tegen kreeg en de wedstrijd helaas verloor. Maar wel dapper hoe deze kleine leeuwin vocht tegen een lange dame.

Quinayah liep haar tuls heel mooi. Maar ook zij moest eraan geloven dat de Spaanse scheidsrechters erg partijdig waren. Ondanks dat haar tegenstander fouten maakte verloor ze de finale en werd ze 2e.Bij het sparren pakte ze haar revanche. Ze vocht alle partijen erg sterk en drong door naar de finale die ze ook overtuigd won. Een 1eplaats voor haar.

Voor Simon was dit een laatste test voordat hij straks naar het WK gaat in Duitsland. Simon had er veel zin in en was er helemaal klaar voor. En dat was te zien. Hij vocht enorm sterk met mooie technieken en won van alle deelnemers (ook van het nationale team van Spanje) in zijn poule. Een zeer verdiende 1eplaats voor hem.

We kwamen met 10 deelnemers en namen 14 prijzen mee, waarvan 8x GOUD, 4x ZILVER en 2x BRONS en eindigen op een mooie 6 plaats met zo weinig deelnemers.

En daar mogen we heel trots op zijn.

Het team is hierdoor sterker geworden, hechter en dit smaakte voor iedereen naar meer. Er werd direct al gezegd, wanneer gaan we weer naar een toernooi in het buitenland?

Dus….. op naar het volgende toernooi!!!