Als: Sport, Zelfverdediging, Manier van leven, Sociale ontwikkeling. info@itf-taekwondo.nl Tel. 06 54277369

Flevocup 10 maart 2019

Afgelopen zondag werd het 6eFlevocup toernooi gehouden, wat georganisserd werd door Sportschool Hwa Rangdo uit Zeewolde.

Het toernooi werd bezocht door ongeveer 220 deelnemers, maar doordat er 30 ziekmeldingen waren werden het er minder en moesten diverse poules bij elkaar gevoegd worden zodat er voor iedereen nog een partij was om te draaien. Voor sommigen was dat een meevaller en sommige deelnemers was dat juist weer een nadeel. Want je kan als lichtgewicht tegen een zwaarder gewicht komen te staan

Taekwon-Do IN NAE DO KWAN was gekomen met 12 deelnemers. Eigenlijk zouden we met 14 komen, maar doordat ook Maddox en Lucas geveld waren door ziekte, konden ze helaas niet mee.Coaches Sabum Mohamed en Randy en coach Clyde werden vergezeld door scheidsrechters Jeroen Heus, Rob Hekkers, Tji-Way Tang, Nadia Ramcharan en Patrick Walstra en natuurlijk de fanatieke ouders als supporters.

Samen vertrokken ze in de ochtend met leden Abbas, Simon, Chris, Kayden, Kenya, Silke, Quinayah, Noah, Ilias, Rodi, Fleur en Ana.

Er werd zoals altijd begonnen met de tuls.
Abbas blonk uit in zijn poule en haalde de 1steplaats.

Ook Kayden was heel sterk met zijn tuls. Hij won alle partijen met gemak (elke keer een score van 5-0 voor hem) , dus ook een 1steplaats.

Fleur (net overgestapt naar de junioren) zat bij Quinayah in de poule en de dames wonnen duidelijk van hun tegenstanders, waarna ze elkaar troffen in de finale. Hier was het spannend en de winst ging uiteindelijk naar Quinayah. Een mooie 1steen 2eplaats voor de dames.

Christopher liep zijn tuls mooi, maar kwam net te kort in de halve finale. Hij haalde de 3eplaats.

Ilias verloor zijn eerste partij waardoor hij inde verliezersrondes kwam. Deze won hij allemaal en haalde een mooie 3eplaats en hetzelfde verhaal voor Silke die ook een mooie 3eplaats in de wacht sleepte.

Kenya, Ana, en Rodi hadden deze keer helaas geen prijs. Nieuwkomer Noah deed voor het eerst mee met een Taekwon-Do toernooi en deed het zeer goed. Alleen maakte hij helaas een fout in zijn tul waardoor hij net niet in de prijzen belandde.

Hierna was het tijd voor het sparren.

Ilias en Rodi zaten in dezelfde poule. Ze versloegen alle andere tegenstanders om in de finale tegen elkaar te staan. Hier was Ilias iets scherper en won de partij. Een 1steplaats voor hem en een 2eplaats voor Rodi.

Ook Kenya en Silke zaten bij elkaar. Ze zaten in een grote groep vechters en de meiden wisten alle tegenstanders overduidelijk te verslaan, om elkaar te treffen in de finale. Silke vocht goed, maar Kenya was erg scherp en won de partij met duidelijke treffers. Een dik verdiende 1steen 2eplaats voor Kenya en Silke.

Abbas vocht zich door naar de finale en hier ontmoette hij een man die meer als een kop groter was dan hem. Abbas had geen antwoord op de lange benen van zijn tegenstander en verloor de finale, maar een mooie 2eplaats voor hem.

Kayden vocht zijn partijen goed en drong ook door tot de finale. Hier kwam hij een zwaardere tegensander tegen die ook nog eens een stuk ouder was. Hij verweerde zich goed maar verloor helaas de partij. Ook voor hem een 2eplaats.

Chris vocht zijn partij naar de finale heel goed en won deze overduidelijk. In de finale kreeg hij 2 minpunten van de scheidsrechter waardoor hij achterliep. Helaas kon hij de score niet ophalen voor het einde van de partij en verloor. Een 2eplaats voor hem.

Simon liet zien dat hij erg vooruit gaat. Hij leert om te gaan met de spanning en dat zag je in zijn partijen. Relaxed en met duidelijke technieken vocht hij door naar de finale. Hier trof hij een andere WK ganger aan, die eigenlijk in een poule zwaarder hoorde te vechten. Na een spannende partij verloor hij helaas, dus een 2eplaats voor hem.

Ana vocht in een poule samen met Quinayah. Beiden troffen de huidige wereldkampioene aan en verloren helaas hun partijen. Wel een 2eplaats voor Quinayah en een 3eplaats voor Ana.

Fleur haalde deze keer geen prijs bij het sparren, maar liet zien dat ze tegen de junioren zeker wel opgewassen is. En nieuweling Noah ,ondanks dat hij geen prijs haalde, liet een goede indruk achter als een talent voor de toekomst.

In totaal mochten we naar huis gaan met 5x Goud, 8x Zilver en 4x Brons.

En daar zijn de coaches en trainers weer zeer trots op.