Als: Sport, Zelfverdediging, Manier van leven, Sociale ontwikkeling. info@itf-taekwondo.nl Tel. 06 54277369

IUC Cardiff nr.33 9-10 maart Cardiff

Dit weekend was er wederom een Internationale Umpire Cours (IUC) nr. 33 georganiseerd door onze eigen wereldorganisatie ITF. Om de twee jaar moet je als internationale scheidsrechter bijgeschoold worden om überhaupt geslecteerd te mogen worden om scheidsrechteren op het WK.

Sahyun James is samen met Sabum Rory uitgekozen door de ITF T& Umpire committee voor het WK eind april in Inzell.  Uit een groep van 140 aanvragen wereldwijd zijn er 80 uitgekozen. Dit geeft al aan er heel veel belangstelling is om uit te komen als scheidsrechter op wereld niveau. Zo erg dat diegene die niet geselecteerd zijn op eigen kosten naar het WK gaan, zoals  scheidsrechters uit Noorwegen, Argentina

De organisatie was in handen van Sabum Neil en Jeff, de laatste komt al jaren in Nederland en ook op onze ITF Battle. Hij heeft goed voor ons gezorgd vanaf het vervoer , hotel tot en met het banquet op zaterdagavond.

De T&U committee bestond uit Master Katz ( Argentinië) en Wallace (Scotland). Met als gast GM Bos, die altijd een positieve bijdrage levert aan zo’n bijeenkomst.

Net als op elke ICC of eerder gevolgde cursus is veel bekend maar neem je toch nieuwe zaken mee. B.v veranderde regelgeving en hoe je bestaande regels op de juiste wijze moet toepassen.

Zoals de juiste hand en voet bewegingen bij het sparren als Centre Umpire. Werkvormen om op de club toe te passen en te trainen.

Het waren wel twee intensieve dagen van 8.30 tot 18.00u met een mooie , lekkere banquet in een omgebouwde kerk.

Goed was het om weer oude bekende te zien en te spreken zoals Grandmaster Bos, Master Dennis ,Philip ,Ken Thomas,en natuurlijk de andere AETF commitee memebers van de T&U commitee van Europa waar Sahyun James ook deelt van uit maakt. Master Sandy en Solti.