Als: Sport, Zelfverdediging, Manier van leven, Sociale ontwikkeling. info@itf-taekwondo.nl Tel. 06 54277369

Open Duitse kampioenschappen Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Afgelopen weekend ( 16 feb) werd er in Monheim, Duitsland, de Open Duitse kampioenschappen gehouden.

Dit is een A-klasse toernooi van de Duitse ITF Taekwon-Do organisatie en werd georganiseerd door Master Harry Vones.Taekwon-Do IN NAE DO KWAN  was afgereisd met 12 leden van het wedstrijdteam, onder leiding van Sabum Randy, Boosabum Sylvester en Clyde. Jeroen Heus was meegegaan als belangrijke scheidsrechter.

Samen met de leden van Taekwon-Do Team Vrijssen, waren wij de enige Nederlanders tussen de ruim 300 deelnemende Duitse Taekwon-Doins.

De dag begon vroeg…. We reden om 6u van Maarssen weg om half 9 aanwezig te kunnen zijn voor de weging en meting.

Aangekomen in de zaal was het snel een plekje zoeken tussen de vele deelnemers en met Team Vrijssen haden we gauw een Nederlands hoekje gemaakt. Na een kleine vertraging werd het toernooi geopend en werd er natuurlijk eerst respect getoond naar een van de Grootmeesters van onze bond die aanwezig was, Grandmaster Lan.

Hierna begonnen de partijen. Deze liepen als volgt:

Quinayah mocht de spits afbijten door als eerste tuls te lopen. Ondanks dat ze goed haar tuls liep, strandde zij in de halve finale en haalde dus een 3eprijs. Bij het sparren vocht ze goed en drong door naar de finale. Hier merkte ze dat ze toch last had van haar conditie doordat ze een tijdje niet heeft mogen trainen van de dokter. Ze vocht door tot het einde maar verloor helaas nipt. Een 2eplaats voor haar.

Kayden liep zijn tuls erg goed maar in de finale verloor hij onterecht, aangezien zijn tegenstander veel minder goed liep. Helaas begon hier al het thuisvoordeel voor de Duitse deelnemers duidelijk te worden. Een 2eplaats voor hem. Bij het sparren moest Kayden tegen een zeer ervaren Duitse vechter die uiteindelijk ook iedereen versloeg in de poule. Kayden had dapper gevochten maar helaas geen prijs gehaald.

Kenya en Silke zaten bij de tuls bij elkaar en ook zij ondervonden wat het is om te verliezen door het thuisvoordeel. Maar bij het sparren waren ze overduidelijk de sterkste en doordat ze duidelijke punten scoorden kon het niet anders dat ze doordrongen tot de finale. Hierin moesten ze tegen elkaar waarbij Kenya net iets slimmer vocht en de wedstrijd won.Een mooie 2eplaats voor Silke en een 1eplaats voor Kenya.

Lucas liep zijn tuls uitstekend en won dan ook partij na partij. In de finale moest ook hij ondervinden wat thuisvoordeel inhoudt en hij verloor onbegrijpelijk. Een bittere pil voor hem, waarbij zelfs een Duitse coach zei dat hij vond dat Lucas had gewonnen. Een 2eplaats voor hem, maar voor ons was hij de beste.

Sara liep haar tuls ook uitstekend. Ze won dan ook partij na partij waarbij ook zij tot onze verbazing in de finale  verloor van haar Duitse tegenstander.  Een 2eplaats voor haar. Bij het sparren moest zij doorgaand systeem vechten, wat niet gebruikelijk is bij gele banders. Ze kreeg een zeer felle tegenstander tegen haar en Sara vocht dapper terug maar verloor en won de 3eprijs.

Maddox liep zijn tuls heel goed. Zo goed dat zelfs alle scheidsrechters niet anders konden dan hem elke partij als winnaar aanwijzen. Ook de finale won hij overduidelijk. Een 1steprijs voor hem. Bij het sparren ging het niet zo goed. Zijn tegenstander was erg fel en ook Maddox moest wennen aan het doorgaand systeem. Helaas verloor hij zijn partij.

Ilias liep bij de tuls heel goed, maar hij zat in dezelfde poule als Lucas en die ging door naar de finale. Dus wel een verdiende 3eprijs voor Ilias. Bij het sparren ging het heel goed. Hij vocht heel sterk en drong door tot de finale. In de finale was hij toch wel gespannen en vocht toen meer afwachtend dan normaal en daardoor verloor hij de partij. Een mooie 2eprijs voor hem.

Rodi haalde bij de tuls net geen prijzen omdat hij ook in de poule zat met Lucas en Ilias. Bij het sparren ging het heel erg goed. Hij won partij na partij, maar strandde in de halve finale. Een verdiende 3eprijs voor hem.

Fleur deed deze keer geen tuls zodat ze zich volledig kon focussen op het sparren. En dat deed ze goed. Ze vocht heel sterk en drong door tot de finale en won deze overduidelijk.Een mooie 1steplaats voor haar.

Simon was als een na laatste aan de beurt. Simon vecht steeds relaxter en dat zag je dus door de duidelijke technieken die hij maakte. Mooie trappen, draaitrappen en goede combinaties zorgden voor dat hij doordrong tot de halve finale. Hier trof hij een tegenstander aan die hij ook bij de WK zal tegenkomen. Hij begon de partij zeer overtuigend, maar toen nam zijn tegenstander de overhand en glipte de partij uit zijn handen. Een 3eplaats voor hem, maar een goede les voor het aankomende WK.

Ana was met tuls duidelijk de sterkste in haar poule. Ze won keer op keer en werd dik verdiend 1e. Heel laat op de dag was ze met sparren als laatste aan de beurt. Ze vocht erg goed en drong door tot de finale. Hier merkte ze dat ze geen grip op haar tegenstander kreeg en ze verloor de partij.

Een mooie 2eprijs en een goede les, dat ze tijdens het sparren probeert goed te luisteren naar haar coach, nam ze mee naar huis.

Al met al mogen we tevreden zijn met 4x Goud, 7x Zilver en 5 x Brons. Een mooie 6eplaats op de medaille ranglijst van in totaal 38 clubs een resultaat om trots op te zijn en dat op een heel moeilijk toernooi, dus de coaches en ouders konden weer tevreden terug naar Nederland toe.

Foto’s van de Nederlanders door fotograaf Jos Klijn:  

https://www.facebook.com/pg/www.tkd.photos/photos/?tab=album&album_id=2128087790602148