Landelijke Technische Cursus

Op 10nov. 2018 hadden de leerlingen vanaf de tweede gup landelijke technische cursus. We begonnen met een warming up en gingen daarna opsplitsen in groepen per graduatie en met een sabum. Ik zat samen met Quinayah en Fleur en met andere 1ste en 2de gup leerlingen. We gingen de 6e, 7e, 8e en 9e tul lopen. Ik vond de manier waarop we dat deden heel fijn. We gingen eerst met de hele groep de tul in ieder zijn eigen tempo lopen, daarna moesten twee vrijwilligers de tul voor de groep stap voor stap lopen. De groep kon dan vragen stellen aan sabum of sabum stelde vragen aan de groep.

Daarna gingen we weer in eigen tempo de tul lopen en dan de dingen die we geleerd hebben door vragen te stellen toepassen. Ik heb daardoor bijvoorbeeld geleerd hoe je in de 9e tul de 9e beweging correct uitvoert.

Van 12,00 tot 12,30 hadden we pauze. Na de pauze gingen we in tweetallen bal matsogi en mobum matsogi oefenen en voor iedereen uitvoeren. Door deze oefening weet ik nu bijvoorbeeld wat bal matsogi is en hoe je dat moet doen. Daarna gingen we weer in aparte groepen. Mijn groep ging samen met sabum praten over de eerste Dan examen en wat je daarvoor moet doen.

Hierdoor weet ik nu wat de eisen daarvoor zijn en hoe andere clubs hun examens houden. De cursus kwam om 14,30 tot een einde.

Taekwon Ana, samen met Sabum Mohamed ,Boosabum Randy, Hugo, Quinayah en Fleur

Van Quinayah :
10 November 2018 deden Taekwon-Do In Nae Do Kwan en Taekwon-Do Nieuwegein mee aan de Landelijke Technische Curcus.Waar wij met meerdere scholen trainde.Vanaf rode band en hoger.Om 10:00 begonnen we met de warming-up.Na de warming-up werden wij verdeeld,rode en zwarte slip zaten bij elkaar.En de zwarte banden met verschillende graduaties waren ook verdeeld.Wij zaten bij sabum 6e dan .Van onze school zat ik met Ana en Fleur.We gingen als eerst tuls lopen.Iedere keer als wij de tul hadden gelopen, moesten 2 mensen daarna de tul opnieuw lopen op de tel van de Sabum.Dat vond ik super fijn.Dan kon ik zien wat ik allemaal van mijn zelf kon verbeteren.Tussen door kon je ook vragen stellen,wat je allemaal wilde weten ,of waar de beweging vandaan komt als je de beweging uitvoert.Toen was het 12:00 hadden wij pauze tot 12:30.Na de pauze deden wij Matsogi en Bal matsogi ,dat deden wij in tweetallen.Ik deed het samen met Ana samen mochten wij het ook uitvoeren .Zo kon je zien hoe je je zelf moest verdedigen met tegenaanvallen.Daarna werden we weer gespitst in de zelfde groepen.We gingen bespreken wat Taekwon-Do voor jou betekent,Dat moest je opschrijven.Daarna gingen gingen we praten voor je zwarte band Dan examen De Landelijke Technische Curcus duurde tot 14:30.Ik vond het een leerzaam trainings curcus.Ik heb veel van geleerd ook zeer voor mijn ervaring.Ik heb me zelf ook kunnen verbeteren wat ik heb geleerd. voor mijn eerste keer om deel te nemen van aan deze Landelijke Technische Curcus dag

Van Fleur:
LTT was leerzaam, ik heb b.v.b geleert dat de examens bij iedere club anders worden afgenomen.
Ook weet ik nu dat Teakwondo niet alleen een sport is maar ook voor goede doorzettingsvermogen, zelfverdediging en je uitstraling.