De Nederlandse Kampioenschappen ITF Taekwon-Do 2018

Zondag 4 november jl was het weer tijd voor de jaarlijkse Nederlandse kampioenschappen van Taekwon-Do. Dit keer was het georganiseerd in Middelburg door ITF Nederland in samenwerking met Sportschool Taekwon-Do Middelburg.

Er kon meegedaan worden met alle onderdelen van onze sport. Dit houdt in dat er kon ingeschreven worden voor de tuls, het sparren, de speciale technieken, het breken en pre-arranged sparren.

Team Taekwon-Do IN NAE DO KWAN was aanwezig met bijna het gehele team. Alleen Boosabum Jonathan Lukkien en lucas Slager waren er dit keer niet bij ivm een vervelende blessure.

Als coaches waren aanwezig Sabum Mohamed ait Benali, Boosabum Randy Brouwer en Clyde Lingers. Onze scheidsrechters van de dag waren Rob Hekkers en Jeroen Heus.

Gesteund door de trouwe ouders van de deelnemers mochten onze leden zich heel vroeg opmaken voor een lange dag. Diverse leden waren al naar Middelburg gegaan om daar te overnachten. Degene die in de ochtend gingen rijden mochten rond 6.00u op pad gaan.

Om 9.00u begon het toernooi en in de pauze was er ook nog een huldiging van het Nederlands Team, waarvan Sahyun James, Boosabums Randy, Jonathan en Simon ook deel uitmaakten. De prijswinnaars van het afgelopen EK werden dan even in het zonnetje gezet.

Het verloop van het toernooi was als volgt:

Kayden :  Kayden liep zijn tuls uitstekend en haalde hierdoor een verdiende 1eplaats. Bij het sparren ging het tijdens zijn heel goed. In de finale stond hij voor, maar aan het einde gaf hij helaas de partij weg dus was er een 2eplaats voor hem.

Kenya:  Bij zusje Kenya ging het ook heel goed bij de tuls. Een dik verdiende 1eplaats. Bij het sparren ging het ook goed in de eerste rondes. Helaas strandde ze in de halve finale, maar haalde wel een 3eplaats.

Fleur :Fleur vocht zich goed naar de finale toe, maar in de finale verloor ze helaas haar controle waardoor ze de wedstrijd uit handen gaf. Hierdoor werd ze 2e. Bij de tuls was het in de finale spannend, want beide dames liepen wel goed. Helaas gind de voorkeur naar haar tegenstander en werd Fleur 2e. Bij speciale technieken was ze wel te sterk voor iedereen en werd ze verdiend 1e.

Ilias :   Bij de tuls ging het niet zo lekker als de voorgaande keren en helaas haalde hij geen prijs hierbij. Maar bij het sparren ging het heel goed. Hij vocht zich door naar de finale toe. Hier haalde hij het net niet en won de 2eplaats.

Sara :   Sara wordt steeds beter met sparren en krijgt ook meer vertrouwen erin. Na goede partijen vocht ze naar de finale. Hier verloor ze helaas maar wel een  mooie 2eplaats. Bij de speciale technieken haalde ze ook nog eens een verdiende 2eplaats.

Ana :   Ana liep haar tuls erg goed, maar in de finale verloor ze, tot onze verbazing. Hierdoor was er een 2eplaats voor haar. Bij het sparren moest ze tegen teamgenoot Quinayah.  Na een leuke partij verloor ze nipt en haalde ze ook een 2eplaats.

Quinayha :  Quinayah haar tuls zien er altijd wel goed uit. Daarom was het tot onze schrik dat ze verloor in de halve finale. Hierdoor kreeg ze de 3eplaats. Bij het sparren tegen teamgenoot Ana, trok ze aan het langste eind en won de partij met twee punten verschil. Een 1steplaats voor haar.

Maddox :    Bij speciale technieken haalde hij verdiend de 1eprijs.  Bij het sparren haalde hij ook een 1eplaats , alleen moet hij wel leren om  goed te luisteren naar zijn coach.

Silke Heus:  In tegenstelling tot de vorige wedstrijden haalde Silke deze keer in alle onderdelen net geen prijs. Silke is altijd erg gedreven en ondanks dat ze deze keer geen prijs heeft gehaald, weten we zeker dat ze bij het volgende toernooi wel weer in de prijzen zal vallen.

Abbas :            Abbas haalde bij de tuls een 1eplaats. Bij het sparren vecht hij steeds beter, maar moet nog meer leren ontspannen zodat hij sneller acties kan maken. In de finale verloor hij en haalde dus de 2eplaats.

Simon:      Simon net als Chris, gaan zich proberen te kwalificeren voor de Wereldkampioenschappen in Duitsland in 2019. Dus moeten ze goed presteren op de wedstrijden. En dat deed hij. Hij vocht heel goed en gedreven zichzelf de finale in. Met mooie en snelle technieken overklaste hij zijn tegenstander. In de finale moest hij tegen teamgenoot Chris. Dit was een spannende partij van 2 x 2 minuten, waarbij Simon net verloor. Een mooie zilveren medaille hem.

Christopher :               Ook Chris maakt zich klaar voor de Wereldkampioenschappen en dat was te zien. Met tuls won hij alle partijen en haalde verdiend een 1eplaats. Bij het sparren vocht hij zich naar de finale toe waar hij teamgenoot Simon tegenkwam. De beide heren maakten er een mooie partij van waarbij Chris de winst binnenhaalde. Twee keer goud voor Chris.

Met een eindscore van 9 x GOUD, 10 x ZILVER en 2 x BRONS mogen we trots zijn. En dan op de 4eplek te eindigen van alle deelnemende scholen, dat is ook om trots op te zijn. Als Jonathan en Lucas erbij waren geweest hadden we misschien wel nog hoger geëindigd.

Op naar het volgende toernooi!