ITF BATTLE 7 oktober 2018

Afgelopen zondag was het weer zover. Ons eigen jaarlijkse toernooi, georganiseerd door Master James Tjin-A-Ton en zijn vrouw Liesbeth, in samenwerking met sportschool Taekwon-Do IN NAE DO KWAN. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om de inschrijvingen, poules, ( Boosabum Jonathan) prijzen, scheidsrechters, hekken, catering, matten en sportdata TV’s, snoeren, vlaggen te halen en terug te brengen in orde te maken.

Zaterdagavond was het weer tijd om op te bouwen.Dankzij de hulp van ons kader/ leraren ( Boosabum Bareld (matten) Sabum Mohamed/Abbas Sportdata). en diverse vrijwilligers, waaronder ouders en vrienden, was de zaal opgebouwd in ongeveer 2 uren. Daarna moest natuurlijk alles getest worden. De schermen, de tablets en het sportdata programma. Om 23.00u konden de laatsten naar huis om zondag weer vroeg op te staan.

Om half acht waren we aanwezig om ons voor te bereiden voor de komst van alle deelnemers. Het waren er over de 210 en van onze school deden er 28 leden mee.Na alle wegingen en metingen volgde de opening en kon het toernooi van start gaan.

Natuurlijk was er weer de loterij, met nu wel heel veel mooie prijzen beschikbaar gesteld door Mighty Fist ( tas, bidons, boeken, safety’s, doboks, ITF vlaggen etc)TKD boek van Sabum Willem ( TKD Academie Gelderland).Coaches van de dag waren Sabum Mohamed, Boosabum Randy en Kishan en Clyde.
Hieronder een klein verslag van de deelnemers:

Abbas :  Bij het sparren ging het niet zo lekker, Abbas zat in een zware poule met diverse mensen van het Nederlands Team, maar bij de tuls heeft hij een bronzen medaille gehaald.

Senn : Dit was voor hem zijn eerste toernooi. Dus dan is het altijd even spannend. Helaas geen prijzen voor hem, maar een zeer dappere prestatie om op een groot toernooi te durven staan en een mooie les in ervaring.

Floris :  Ook voor Floris was het zijn allereerste toernooi. Bij de tuls haalde hij helaas geen prijs gehaald, maar bij het sparren haalde hij een mooie verdiendebronzen medaille.

Marisol : Marisol deed mee met sparren en tuls. Marisol was niet zo lekker na een vervelende week, maar ze was dapper om toch op het toernooi te zijn. Ze deed enorm haar best maar haalde deze keer helaas geen prijzen.

Sara :  Dit was Sara haar eerste toernooi. Ze haalde dan wel  geen prijzen, aangezien ze nog even moet inkomen. Maar zij zal in de toekomst zeker prijzen gaan met haar goed inzet.

 Ceylin : Ceylin, een van onze cool kids, haalde geen prijs bij de tuls, maar bij het sparren wist ze het helemaal te halen naar de finale. Hier haalde ze een dik verdiende zilveren medaille.

Mert : van Mert, de jongste van het team en ook van de cool kids, vinden wij het heel dapper om met zo’n groot toernooi mee te doen. Ook al viel hij niet in de prijzen, hij heeft laten zien dat hij niet bang is en dat vinden wij veel belangrijker.

Fleur :  Fleur haalde bij de tuls helaas geen prijs. Bij het springen was ze te sterk voor de anderen en won ze goud. Bij het sparren won ze nogmaals goud door haar tegenstanders heel goed te verslaan.

Simon :   Simon vocht zijn partijen en goed en drong door tot de finale waar hij clubgenoot en trainingsmaat Christopher tegenkwam. Na een spannende partij haalde hij de zilveren medaille.

Ana Hemmer:   Ana liep haar tuls zoals altijd mooi, maar werd in de halve finale verslagen,dus een bronzen medaille voor haar. Bij het sparren zat ze in een poule met de huidige wereldkampioen. Ze vocht erg goed en drong tot de finale door.Helaas verloor ze deze en haalde een zilveren medaille.

Silke :  Silke is altijd sterk op wedstrijden, maar dit was haar eerste wedstrijd weer van het seizoen, dus je kon zien dat het weer even inkomen was. Paar  kleine foutjes in de tuls zorgde dat ze net niet in de prijzen viel. Bij sparren haalde  ze ook net geen prijs.

 

Ilias :  Ilias haalde bij tuls en springen helaas geen prijs, dat is jammer aangezien hij daar normaal ook prijzen haalt. Maar bij het sparren haalde hij in de finale een verdiende zilveren medaille met mooie technieken.

David : David loopt zijn tuls altijd heel erg mooi. Ook in de les traint hij heel erg hard.Dat hij doordrong naar de finale, was dus ook zeer verdiend. Helaas verloor hij deze en won hij de zilveren medaille. Bij sparren en springen verloor hij helaas.

Naomi :   Naomi vergat ondanks veel oefenen met haar leraar en haar vader thuis helaas haar tul dus kon ze niet meer winnen. Bij het sparren, deed ze het heel goed en haalde ze het tot de kwart finale. Hier werd ze                  verslagen door haar teamgenoot, Maya die eerste werd. Maar wel een verdiende bronzen medaille voor haar.

Christopher :  Chris liep zijn tuls met een blessure aan zijn enkel. Zijn eerste wedstrijd won hij. Maar in de tweede ronde, kreeg hij meer last en verloor. Hierdoor kreeg hij een bronzen medaille. Bij het sparren was hij te sterk voor zijn tegenstanders en trof in de finale teamgenoot Simon aan. Na een spannende finale trok Chris aan het langste eind en won hij het goud.

Kayden :  Tegen onze verbazing in verloor Kayden bij de tuls al vroeg. Normaal gesproken haalt hij altijd de eerste plaats, maar deze keer was het niet zijn dag. Bij het sparren zat hij in een poule met hele sterke tegenstanders. Kayden vocht zich dik verdiend de finale in. Hier moest hij tegen een jongen die 1.86 was. Een lengteverschil van 24cm! Kayden vocht dapper maar kon de partij niet naar zich toe trekken. Wel een dik verdiende zilveren medaille voor hem.

Kenya Lingers:  Kenya haalde in tegenstelling tot haar broer Kayden bij de tuls wel een prijs. Een mooie bronzen medaille. Bij het sparren ging het ietsje minder en haalde daar net geen prijs.

Maya :      Maya’s eerste grote toernooi. Maya vergat haar tul in de eerste ronde dus helaas geen prijs voor haar. Bij het sparren was ze erg goed. Ze won ronde na ronde en haalde dik verdiend een gouden medaille met geweldige technieken.

Kaan :  Kaan deed voor het eerst mee aan een groot toernooi. Hij haalde helaas geen prijs bij sparren en springen, maar hij liet wel zien dat hij in de toekomst zeker in de prijzen zal vallen.

Jasmeen : Ook  Jasmeen deed voor het eerst mee. Ondanks haar dappere optreden, viel ze net niet in de prijzen. Maar ook bij haar zit een goede toekomst in Taekwon-Do.

Lucas: Lucas haalde bij de tuls tot onze verbazing geen prijs, aangezien hij altijd sterk is met tuls. Maar bij het sparren was hij heel goed bezig. In de finale vocht hij goed en haalde verdiend de gouden medaille.

Quinayah :  Quinayah had een zware loting. Haar tegenstanders waren mensen uit het Nederlands team, maar dat deerde haar niet. Met de tuls haalde ze verdiend de finale en deze verloor ze helaas, maar won wel een mooie zilveren medaille. Bij het sparren was het direct een goede eerste partij. Ze moest tegen een meisje van het Nederlands team die erg sterk is. Maar door slim te vechten won ze de partij en mocht ze naar de volgende ronde. Hier vocht ze tegen een grotere tegenstander en na een paar tikken op haar hoofd, viel ze op de mat. Dat was natuurlijk even schrikken voor iedereen en nadat de EHBO had gezegd dat ze niet meer door mocht kon ze  alleen nog maar de bronzen medaille halen.  Enorm dapper gestreden en een dikke pluim voor haar.

Amy : Amy liep haar tul heel erg goed. Ze had goed getraind op haar standen en stoten en hield heel goed haar schouders recht. Maar toen maakte ze een klein foutje in haar tul, waardoor ze niet meer kon winnen. Bij het sparren deed ze het ook heel goed. In een spannende wedstrijd tegen teamgenoot  Naomi, was het eerst gelijkspel. Daarna kwam de verlenging en verloor ze nipt de wedstrijd.

Maddox : Maddox haalde bij tuls en springen helaas geen prijs. Bij het sparren vocht hij zich naar de finale en won daar een verdiende  zilveren medaille.

Liv :  Voor Liv ook haar eerste grote toernooi. Liv vond het heel spannend om mee te doen en wilde eigenlijk geen tuls doen. Maar na een gesprekje met haar leraar ging ze het toch doen en deed ze dapper mee. Ze verloor misschien wel, maar ze overwon haar angst. Bij het springen ging het helaas iets minder als in de les en kon niet door naar de finale.  

Rodi :  Rodi is pas in het wedstrijdteam gekomen en dit was zijn eerste toernooi. Het was nog even wennen om met de zenuwen om te gaan maar hij heeft goed zijn best gedaan. Bij sparren en tuls viel hij niet in de prijzen maar hij heeft een mooie ervaring erbij gekregen en weet nu waar hij aan moet werken.

Aan het einde van de dag was er ook nog een team ontmoeting. Scholen konden een team samenstellen met een jeugd lid, een junior lid en een volwassen lid. Dit kon zowel een jongen als een meisje zijn.

Team TKD IN NAE DO KWAN bestond uit de vechters, Roche (TKD Nieuwegein) Simon  en Fleur. Fleur moest tegen jongens sparren en versloeg ze allen.

Na spannende partijen van Roche en Simon haalde ons team een zilveren medaille.

In totaal 5 gouden-9 zilveren en 7 brons.

Het was een mooi en leerzaam toernooi voor iedereen en we danken alle vrijwilligers, ouders familieleden voor hun hulp, steun en inzet.

Vooral het IT Spordatateam ( Sonja, Randy, Jaco, Sharon en Gerrie) IT vrijwillgers van onze club: Boosabum Ikrame, Rob, Fanny, Carmen, Tji-Way en Jeroen. Hans onze vaste fotograaf. Anne aan de hoofdjurytafel en de beveiliging, Lee, Imar en Michiel. Natasja en Samira bij de ingang.

Ook dank aan onze scheidsrechters, Jurgen, Winnie en Hugo.