Taekwon-Do IN NAE DO KWAN succesvol op Soo Bak Gi toernooi

Soo Bak Gi Toernooi 30 september 2018

Het eerste toernooi van het nieuwe seizoen is weer een feit.

De meeste leden van ons wedstrijdteam waren aanwezig op dit Jubileum toernooi georganiseerd door Sabum John van Dam van sportschool Soo Bak Gi. Ze bestonden dit jaar 40 jaar, dus waren er ook evenementen voor de allerkleinsten en een loterij.Er waren bijna 300 deelnemers aanwezig vanuit Nederland en Duitsland.

Ons team was aanwezig met de volgende wedstrijdleden: Maddox, Fleur, Kayden, Kenya, Lucas, Ilias, Abbas, Simon, Jonathan en voor het eerst ging Quinayah met ons mee.

Begeleid door coaches Sabum Mohamed, Boosabum Randy en Clyde en samen met scheidsrechter Rob Hekkers moesten de leden zich klaarmaken voor een hele lange dag.Doordat er ook herkansingsrondes waren en omdat er op sommige velden veel fouten werden gemaakt met de poules, duurde het lang en konden we pas om 19.30 richting huis gaan.

Maar onze leden hebben prachtprestaties neergezet en we zijn uiteindelijk met een geweldige overwinning naar huis gegaan.

Met 10 leden haalden we 21 prijzen en dat is een geweldige prestatie. Helaas konden we niet meedoen voor de beker voor de beste club, want dan moest je minimaal 11 deelnemers hebben, anders hadden we die ook waarschijnlijk wel gewonnen.

Het toernooi liep als volgt:

Simon:                    Simon deed alleen sparren en vocht zijn eerste partij nog wat stroef, maar werd in de partijen die volgde steeds losser en was hij meer op zijn gemak. Hij versloeg zijn tegenstanders overduidelijk en haalde verdiend de 1steplaats.

Abbas:                    Abbas haalde bij de tuls overtuigend de 1steplaats. Bij het sparren ging het wat minder, hij vocht tegen langere tegenstanders en had daar nog geen antwoord op, maar er zit zeker progressie in zijn manier van bewegen.

Lucas:                     Lucas haalde zowel bij het sparren als bij de tuls de 1steplaats. Bij het sparren is hij scherper geworden en durft nu zijn aanvallen goed uit te voeren en dat leverde hem zijn welverdiende goud op. De tuls liep hij heel mooi en kwam in de finale tegen teamgenoot Ilias, waarbij Lucas aan het langste eind trok.

Ilias:                         Doordat hij in de finale tegen Lucas stond, nadat beiden alle tegenstanders hadden uitgeschakeld, haalde hij bij de tuls de 2eplaats. Maar bij het sparren was hij de beste, Met mooie trappen won hij zijn partijen en haalde de 1steplaats.

Maddox:                Maddox was de eerste die all-round winnaar werd. Bij de onderdelen tuls, sparren en springen haalde hij verdiend de 1steplaats. Doordat hij steeds beter naar de coach leert luisteren won hij zijn partijen overtuigend.

Fleur:                       Fleur was de tweede all-round winnaar. Bij tuls, sparren en springen werd ze dik verdiend 1ste.  Bij tuls, verloor ze haar eerste ronde onterecht. Door de verliezersronde, kon zij zich weer plaatsen in de finale. Ze schakelde iedereen uit om alsnog in de finale te staan en won daar alsnog het goud. Een zeer knappe prestatie.

Kayden:                 Kayden haalde verdiend de 1steplaats bij tuls. Door zijn stoere boze blik en zijn strakke technieken won hij van alle tegenstanders. Bij het sparren ging het minder goed, het doorgaand systeem sparren is nog even wennen voor hem, maar dat gaat ook wel goedkomen.  Wel een mooie 3eplaats voor hem en ook bij springen nog eens een 3eplaats.

Kenya:                    Kenya vocht haar partijen goed en haalde een 3eplaats. Bij springen ging het heel goed en haalden het met nog een meisje tot de finale. Helaas miste ze net haar trap daar en werd ze wel verdiend 2e.

Jonathan:             Jonathan moest nog duidelijk even inkomen met het sparren. Zijn eerste ronde verloor hij door het ontbreken van ritme. In zijn partij voor de 3eplaats zag je dat hij meer ingekomen was en won de partij dus ook overtuigend.

Quinayah:            Quinayah is nieuw in ons team en een geweldige aanvulling op ons team. Haar tuls liep ze heel mooi en haalde dan ook verdiend de 1steplaats. Bij het sparren was het heel erg spannend. Ze moest tegen oud bekenden en daarbij kwamen soms even de emoties los. Maar doordat Quinayah heel goed de controle hield over haar emoties en zich niet liet meegaan in het wilde vechten van haar 2 tegenstanders won ze haar partijen heel goed met geweldige technieken. Dus ook een zeer verdiende 1steplaats voor haar bij het sparren.

Met maar liefst 14x Goud, 2 x zilver en 5 keer brons mogen we heel trots zijn op onze deelnemers en konden we met een opgeheven hoofd naar huis terugkeren.

Het volgende toernooi is ons eigen toernooi: THE ITF BATTLE 7 oktober Utrecht!!!!