Open Ghent 3 juni 2018

Afgelopen zondag werd er voor het eerst het Open Ghent toernooi georganiseerd in samenwerking met ITF Belgie.

Team Taekwon-Do IN NAE DO KWAN was aanwezig met 9 deelnemers van ons wedstrijdteam en deze keer moest coach Boosabum Randy het alleen doen, aangezien de andere coaches andere verplichtingen hadden.Gelukkig kreeg hij onmisbare hulp van ouders Clyde Lingers en Jeroen Heus, anders was het niet te doen.

Naast onze club waren er nog 18 clubs ingeschreven en in totaal waren er 220 deelnemers.Er werd gestreden in de onderdelen Tuls, Sparring en Special Technics.Normaal is de special technics trap altijd de hoogte trap, maar deze keer werd het de gesprongen zijwaartse trap over een balkje heen.

Bij de tuls zaten de jongens en meisjes bij elkaar en ook nieuw was, dat alle graduaties doorgaand systeem moesten sparren ipv het punt stop systeem.Voor een aantal van de leden was dat wennen, maar voor sommige was dat juist weer heel fijn.

Je kon wel merken dat het een nieuw toernooi was, aangezien het verloop van het toernooi op sommige momenten niet erg soepel ging. Onderdelen die tegelijkertijd moesten gedraaid worden en kinderen die op 2 plekken tegelijk moesten zijn.

Wat erg jammer is, was dat sommige scheidsrechters enorm partijdig waren voor hun land, en dat viel op bij vele deelnemers en coaches.Al met al hebben onze leden enorm goed gepresteerd. Waar ze bij de tuls er niets aan konden doen dat ze verloren door partijdigheid, maakten ze goed bij het sparren waar je duidelijk kan laten zien dat je de beste bent door duidelijke punten te maken.

Het verloop was als volgt:

Kayden:

Kayden liep zijn tuls erg mooi en strak en won ronde na ronde. In de halve finale verloor hij onterecht van een jongen die veel fouten in zijn tuls maakte. Maar gelukkig een 3eplaats voor hem. Bij het sparren was de sterkste van zijn poule en werd 1ste.

Kenya:

Kenya zat met tuls ingedeeld bij lucas, ilias, silke en maddox. Helaas moesten al onze leden direct al tegen elkaar dus werden ze door elkaar uitgeschakeld. Kenya viel net buiten de prijzen. Bij het sparren was ze de allersterkste. Ze moest haar eerste ronde tegen een meisje dat een kop groter was, maar ze was niet bang en zelfs na wat rake klappen in haar gezicht bleef ze doorgaan en vocht zich door naar de finale die ze ook zeer terecht won. Een verdiende 1eplaats.

Fleur:

Haar nieuwe tuls zijn nog niet zo sterk als haar oudere tuls waarmee ze altijd wint, dus verloor ze bij de eerste ronde. Bij het sparren was ze enorm sterk en met veel overwicht verdiende ze een mooie 1steplaats. Bij het springen haalde ze ook nog eens een 3eplaats.

Lucas:

Lucas loopt zijn tuls altijd mooi en won partij na partij. In de halve finale verloor hij helaas maar wel een mooie 3eplaats voor hem.

Silke:

Silke wordt ook steeds sterker in haar tuls. Ze verloor in de halve finale onbegrijpelijk. Haar tegenstander liep niet goed maar wist toch te winnen. Dus meer dan een 3eplaats zat er niet in.

Bij het sparren wordt ze ook steeds sterker. Ze vocht haar partijen goed en wist ook hier een 3eplaats te bemachtigen. Bij het onderdeel springen wist ze nogmaals een 3eplaats te halen en met 3x brons is dat toch een prachtige prestatie.

Simon:

Simon was erg sterk bij zijn onderdeel sparren en maakte mooie punten. Hij leert steeds meer luisteren naar zijn coach wat een goede vooruitgang is. Een verdiende 1eplaats voor hem.

Ilias:

Ilias was de verassing van de dag. Hij mocht voor het eerst doorgaand systeem sparren en dat deed hij als een wervelwind. De ene stootcombinatie volgde de andere. Met zijn trapcombinaties erachteraan haalde hij de punten naar zich toe en won zijn partijen. In de finale was hij iets te gretig en verloor zijn partij maar met complimenten van andere coaches haalde hij verdiend een 2eplaats.

Maddox:

Maddox is met sprongen vooruit aan het gaan. Hij moest beginnen met het springen. In een grote poule wist hij door te dringen naar de finale en daar stond hij tegen een zwarte bander. De finale was enorm spannend, beide haalden elke hoogte en de scheidsrechters moesten steeds hoger gaan.

Tegelijkertijd werd ook zijn tul wedstrijd gestart, maar die moesten dus verder gaan zonder hem.

Nadat hij knap zijn 1steplaats haalde bij het springen, moest hij dus direct naar de tuls toe. Omdat die allang waren begonnen moest hij vier rondes gelijk achter elkaar tuls lopen. Dat is vermoeiend, maar het lukte hem om steeds te winnen. In de finale zag je dat hij vermoeid was en verloor hij van zijn tegenstander. Een verdiende 2eplek.

Bij het sparren mocht hij zijn teleurstelling eruit gooien en won hier ook weer de 1steplaats.

Abbas:

Abbas loopt zijn tuls steeds strakker en meer ontspannen. Dat resulteerde in ene verdiende 1eplaats.

Bij het sparren vocht hij zich dapper naar de finale en moest daar tegen een grote tegenstander. Het was moeilijk om daar in de buurt te komen en helaas verloor hij. Maar een mooie 2eplaats voor hem.

Met een einduitslag van 7x Goud, 3x Zilver en 6x Brons kon Boosabum Randy en hulpcoaches Clyde en Jeroen trots naar Nederland terugkeren.

We bedanken Rob Hekkers, want zonder hem als scheidsrechter hadden we niet kunnen deelnemen.