Search

Backpack-trip Korea

Backpack trip Korea

1 mei ben ik het vliegtuig ingestapt voor 2 weken backpacken door Korea. Dit stond al heel erg lang op nummer 2 op mijn lijstje. Eén van mijn redenen om Korea te bezoeken was natuurlijk Taekwon-Do te beoefenen.

Mijn reis begon in Seoul, de hoofdstad. Daar heb ik veel lekkere eten gegeten en veel natuur bezocht, zoals een van de hoge bergen van Korea, de Bukhansan Mountain, beklommen en natuurlijk daar ook wat Taekwon-Do moves laten zien.


In Seoul heb ik natuurlijk ook de beroemde Dosan park bezocht en de Dosan tul gelopen.

Na Seoul ben ik door gereisd naar Gwanju, een klein stadje. Dit stadje was omringd met mooie plekken die je kan bezoeken en één van die plekken was het bamboebos Damyang. Je kan uren door dit bos lopen en van de bamboe genieten.

Mijn volgende stad was Busan, één van de grote steden die nog steeds aan het ontwikkelen is. Hier zijn ze volop aan het bouwen om de stad meer aantrekkelijker te maken voor de toeristen en dat lukt hen aardig goed.

Het laatste wat ik graag wilde bezoeken was het eiland Jeju. Als je op het eiland bent, dan voel je al meteen dat het anders is dan de steden. Dit eiland wordt voornamelijk bezocht voor de natuur en de berg Hallasan Mountain, hoogste berg in Korea. 

Taekwon-Do

Tijdens mijn reis in Korea, wilde ik ook graag Taekwondo beoefenen. Voordat ik met mijn reis begon, heb ik naar ITF scholen gezocht en zoals verwacht, was er bijna niets te vinden. Wel waren er behoorlijk veel WT scholen in Seoul, bijna elk wijk had een WT school.
Na lang zoeken ben ik in Seoul de school Soo Shim Kwan tegengekomen en heb meteen contact opgezocht om daar een dag te trainen.

Ik werd daar met open armen ontvangen door Sabum Sanko Lewis, de eigenaar van Soo Shim Kwan. Sabum Sanko beoefent al meer dan 20 jaar Taekwondo en woont nu al 10 jaar in Seoul, Korea. Tijdens zijn verblijf in Korea heeft hij bij Master Kim Hoon “The Way” gym getraind. Master Kim Hoon heeft zijn school in mei 2017 gesloten om met pensioen te gaan en de wereld af te reizen.

Hierdoor was Sabum Sanko gemotiveerd om zijn eigen school te openen, zodat de leerlingen verder konden trainen bij Soo Shim Kwan. Soo Shim Kwan 水心館/ 수심관 kan vertaald worden als “Het Huis van het Rustige Geest”.
Soo wordt verstaan als water, zuiver en kalm
Shim wordt verstaan als hart en geest/gedachten/verstand

Tijdens de training hebben wij verschillende traptechnieken gedaan. Eén van de technieken was “the twisting kick”. Deze trap heb ik niet eerder gedaan en daarom was het voor mij moeilijk om deze goed uit te voeren. Na deze te hebben geoefend, kreeg ik als tip om deze trap eigen te maken om het tijdens de wedstrijden te kunnen gebruiken.

Na de traptechnieken was het tijd voor radix, het toepassen van tul bewegingen om jezelf te verdedigen. We hebben de golcho makgi (haak blok) gebruikt van de 5detul, Yul-Gok tul. Vanuit verschillende aanvallen is dit toegepast en hoe je daarmee je tegenstander kan uitschakelen.

Tijdens de training heb ik kunnen leren over de filosofie over bepaalde zaken, toepassen van bewegingen voor zelfverdediging en het beoefenen van the twisting kick. Thank you, Sabum Sanko!

Ook kunnen jullie zijn blogs vinden op http://sooshimkwan.blogspot.nl/

Mijn reis naar Korea was zeker geslaagd. Heb veel mensen leren kennen en zelfs vrienden gemaakt. Het land is moderner dan ik had verwacht en iedereen is heel open tegen je, vooral als je een baard hebt, haha. Op straat kreeg ik steeds complimentjes over mijn baard en er gingen zelfs mensen met mij op de foto.
Mocht je van Azië houden, natuur en het eten dan is Korea een plek om te bezoeken!

Taekwon!

Abbas