Search

De 33 Senior en 24 Junior Europese kampioenschappen Maribor

Vorige week (12 t/m 15 april) werden de Europese kampioenschappen in Maribor, Slovenië gehouden. Uit 28 landen kwam

en 642 deelnemers om het tegen elkaar op te nemen in sparren, tul, breken, pre-arranged en special technics. Wederom een nieuw record aan deelnemers en niet te vergelijken qua aantal en niveau tov anderen.

Met in totaal 29 deelnemers, en 9 coaches was Nederland goed vertegenwoordigd. En onder de 29 deelnemers waren onze eigen Boosabum Simon Hekkers en Jonathan Lukkien, met als begeleider en coach Boosabum Randy Brouwers. En Sahyun James Tjin-A-Ton was hoofdscheidsrechter van het EK ( lid va

n het T&U comité AETF) en als dusdanig verantwoordelijk om het toernooi in goede banen te leiden.Hij was samen met een Master uit Scotland en uit Hongarije al maanden van te voren bezig met de organisatie. Vanaf het selecteren van de scheidsrechters, veldindelingen, poules, weging, vervoer, lunches ,scheidsrech

ter en coachmeetings teveel om op te noemen. Nederland was verder vertegenwoordig met Sabum Rory en Emiel. Op het AETF Congres , bestuursleden van ITF Nederland onze eigen Sabum Wouter en Jair. Sahyun Coos van de Heuvel als lid ITF AETF board.

Op de eerste dag van het toernooi was het duidelijk dat Nederland niet de minste mee heeft genomen toen Bo Rook de bronzen medaille binnenhaalde met Tul. Maar met het sparren op vrijdag kwam Nederland pas echt goed u

it de verf. Zo hebben 2 junioren dames brons gehaald (Lisa van der Wijngaart en Pom Labrie), en 1 junior dame (Yra Labrie) goud in hun sparrings poule, grote klasse. Met de heren ging het iets minder goed, maar wel een dik verdiende zilveren plak behaald door Chris van de Veerdonk.

Onze eigen Bosabum Simon Hekkers deed het in de eerste ronde erg goed tegen zijn Russische tegenstander, en zette hem op het aanwijzen van Boosabum Randy continu in de achteruit. In de tweede ronde mocht Simon tegen een oude bekende van het WK, een Ier. In de eerste 2 minuten van zijn partij zette Simon goed druk en pakte hij een voorsprong op de Ierse jongen. In de tweede 2 minuten van de partij ging hij goed van start, maar na op het scorebord te hebben gekeken was Simon zijn focus even weg. Hierdoor kreeg hij een voltreffer op het hoofd en waren de scores omgedraaid. Jammer genoeg lukte het niet om weer de leiding te pakken, ook mede omdat de Ieren altijd goed verdedigend kunnen vechten. Volgende keer meer l

uisteren naar Boosabum Randy en niet op het scorebord kijken dus.

Na de junioren op vrijdag was het op zaterdag de beurt aan de senioren om te sparren. Waar de vorige dag een aardig aantal medailles waren gepakt, werd ook op zaterdag een Nederlander gekroond tot kampioen. Nina Meppelder pakte zonder veel tegenstand goud in haar senioren dames poule, proficiat. Daarnaast heeft Sam Delrock in haar eerste EK als senior zilver behaald, grote klasse.

Boosabum Jonathan mocht ook uitkomen voor Nederland in zijn poule 78-85 kg tegen een Duitse tegenstander. In het begin was het duidelijk dat er spanning was en kwam hij ook snel achter te staan. Na de eerste 2 minuten waren alle scheidsrechters het erover eens dat Jonathan flink achter stond en zou hij de tweede 2 minuten in moeten gaan met veel druk geven. Jammer genoeg duurde het te lang voor Jonathan om de druk op te voeren, en kwamen er pas op de laatste 30 seconden echte scores voor hem op het bord. Al met al een zinvolle ervaring, helemaal omdat hij pas een kleine maand voluit kon trainen gezien zijn enkel blessure, en duidelijk waar aan gewerkt moet worden voor de volgende keer!

Op de laatste dag van het toernooi was het tijd voor de teams om in actie te komen. Zo was er voor Nederland sparring junior dames en her

en, en senior dames. En voor de junioren dames breken. Beide junioren teams werden jammer genoeg uitgeschakeld in de eerste ronde en Simon kwam niet aan bod. De senioren dames waren na 3 partijen hun meerdere tegengekomen in Ierland met maar 1 punt verschil. Zeer knap de zilveren medaille behaald. En als laatste opkomst van het Nederlandse team was het de beurt aan de junioren dames voor breken. Na drie rondes ishet de dames gelukt om goud binnen te slepen, waarbij de kle

ine Monica alle beslissingen perfect uitvoerde, maw samen met Martina & Saskia, gefeliciteerd met het goud! Super knap en het zorgde voor een verdiende 9e plaats voor het Nederlandse team. 3 goud-3 zilver 3- brons

Veel hoog niveau Taekwon-Do  gezien en een leerzame ervaring. Heel erg bedankt aan alle coaches, en in het bijzonder onze eigen Boosabum

Randy & Sahyun James voor al het harde werk. Nu zorgen dat de ervaring meegenomen wordt naar het volgende toernooi!

Zie voor foto’s, Face book The TKD Reporters https://www.facebook.com/theTKDRep

orters/?hc_ref=ARQbZIPQSMP1H7KfrwvVdsQMuAcZzxHS3zUCtx3hEMqY8hL7m2-g2PKM0EAYmwnBtQE

[Not a valid template]