Search

Taekwon-Do IN NAE DO KWAN geeft lessen op de B.S.O.Bisonspoor.

Regelmatig wordt onze club door scholen en B.S.O`s gevraagd lessen te verzorgen voor hun leerlingen of deelnemers. Deze worden dan gegeven door een van de docenten. Omdat ik dit ook al eens gedaan heb op B.S.O. de Kaktus in Utrecht ben ik gevraagd dit te doen in Kindercentrum “Bisonspoor”in Maarssen.

Ik heb dat weer met erg veel plezier gedaan, een grote groep kinderen in de leeftijd van 5 tot 13 jaar heeft hier zeer enthousiast 4 weken aan mee gedaan. Natuurlijk is sportiviteit en plezier erg belangrijk maar ik heb natuurlijk ook veel aandacht besteed aan de 5 tenets die voor onze sport belangrijk zijn. Dat zijn hoffelijkheid, integriteit, doorzettingsvermogen, zelfbeheersing en het ontwikkelen van een onbedwingbare geest. D.m.v. spel en andere oefeningen leren we de kinderen om gezonder en evenwichtiger met elkaar en hun omgeving om te gaan.

Natuurlijk heb ik de kinderen wat basis technieken geleerd, en elke week een aantal technieken ter zelfverdediging. Aan het eind van de 4e les konden alle kinderen een plank breken met een trap of en stoot en kreeg iedereen een oorkonde, uitgereikt door een leerling van mijn eigen locatie, Fedja, die mij de laatste les heeft geassisteerd. We hebben er erg veel plezier aan gehad!

Boosabum Jurg (locatie Maria van de Reede, Utrecht)