Workshop Innovatie in Vechtsport

Taekwon-Do IN NAE DO KWAN aanwezig op Workshop Innovatie in Vechtsport training 25 feb. 2017 SMOK

Er waren twee sprekers Dr.Rob Lichtenberg met het thema : “Bloedanalyse slapper door harder trainen “en Danny de Vries van The Colosseum: “Knock- Out”
Het is altijd raadzaam dat wij als club ons bijscholen en de nieuwste ontwikkelingen volgen vandaar ook onze aanwezigheid. STICHTING KICKBOKSEN EN MIXED MARTIAL ARTS OPLEIDINGEN (SMOK) die erkende opleiding verzorgt organiseerde dit event.
Het mooie is dat beide sprekers weten waar ze het over hebben, vanuit hun theoretische achtergrond, Dr Rob is arts en traind zelf al 24 jaar kickboksen en Danny coach van vele A vechters bij Glory.

De eerste workshop ging over een stukje theorie over belasting bij het sporten, overbelasting, het herkennen en wat er te doen is er als leraar en sporter. Waarbij de balans tussen hard specifiek trainen, rust ( minimaal 8 uur slaap) voeding en mindset ( focus, ontspanning en emotionele steun) essentieel is om overtraining te voorkomen.
Voeding wordt onderschat, terwijl het juist de bron is voor het lichaam, het aanvullen van de reserves dmv voldoende koolhydraten, eiwitten, vitamines ( vit A,D en B12)en mineralen ( magnesium ,kalium en ijzer) binnen krijgen.
Symptomen van overtraining, vermoeidheid, sportprestaties kosten meer moeite, onrustig gevoel, spierpijn.slapeloosheid, moeite met inslapen.Onrustig gevoel en snel geïrriteerd. Verder verminderd concentratieverlies, verhoogde rusthartslag. verminderde eetlust,spierpijn en stijfheid, prestatieverlies. gewichtsafname.
Een ijkpunt :rustpols is niet elke ochtend hetzelfde.
Tips, zorg voor goed herstel
Watervoorraad en voeding op peil brengen, voldoende slaap en rust,rekken en strekken,alert bij rustpols stijging, bij aanhoudende klachten bloedonderzoek.

Het tweede workshop ging over Knock Out wat heel actueel is bij de full contact sporten.
Wij kregen een hele hand-out met artikelen waar de nadelen en gevolgen naar voren kwamen van full contact klappen op het hoofd.
Heel verstandig dat wij op onze club altijd met helm op sparren en ook nog het semi-contact tov de full contact sporten en WTF Taekwon-Do.