Open Duitse 17 feb

Taekwon-Do IN NAE DO KWAN aanwezig op Open Duitse Kampioenschappen 2018

 Team TKD IN NAE DO KWAN was afgelopen zaterdag afgereisd naar Monheim, Duitsland om daar hun eerste internationale toernooi mee te maken. Een mooi kans voor onze wedstrijdleden om een keer buiten Nederland een toernooi te draaien.Boosabum Randy was vroeg in de ochtend naar Duitsland vertrokken, samen met Coach Clyde en scheidsrechter Rob Hekkers, om de leden Kayden, Kenya, Lucas, Fleur, Simon en Abbas te begeleiden.

Het toernooi was georganiseerd door Master Harry Vones en het toernooi werd bijgewoond Grandmaster Lan. Dat is bijzonder omdat het niet standaard is dat onze leden een echte Grandmaster uit onze ITF Taekwon-Do wereld kunnen ontmoeten.Natuurlijk gingen we met hem op de foto en daarna kon het toernooi beginnen.

Er waren over de 300 deelnemers en wij waren de enige vechters uit Nederland, wat erg gewaardeerd werd door diverse coaches en de organisatie.Na het officiele groeten konden de eerste deelnemers starten. Helaas liep het niet gesmeerd met het elektronische systeem dus er liep wat vertraging op bij diverse poules.

Kayden en Lucas mochten de spits afbijten. Beiden liepen erg goed tuls waardoor ze steeds wonnen. Helaas was Lucas in de ochtend erg ziek geworden. Hij kreeg veel last van hoofpijnen en rugpijnen en we waren genoodzaakt om op te geven. Dit verbaasde de scheidsrechters, aangezien hij sterk liep. Kayden drong door tot de finale. Daar kwam hij een sterke tegenstander tegen en het was kantje boord dat hij verloor. Een mooi verdiende 2e plaats voor hem. En dat is niet makkelijk in Duitsland met allemaal duitse scheidsrechters.

Vervolgens waren Kenya en Fleur aan de beurt. Beiden verloren helaas hun eerste ronde.Simon liep zijn tul iets te snel en daardoor verloor hij zijn halve finale ronde. Wel een derde plek voor hem.

Abbas liep zijn tul nog te statisch waardoor hij niet verder kwam dan de eerste ronde.

Hierna volgde het sparren.

Kayden overklaste elke tegenstander en haalde dik verdiend de eerste plaats.

Kenya had last van een genkneusde enkel en dat zag je terug in haar wedstrijd. Ze kon niet lekker haar trappen maken en verloor helaas haar wedstrijd.

Abbas leert steeds beter te bewegen tijdens het sparren, en zijn aanvallen worden ook steeds gerichter,maar helaas verloor hij zijn partij.

Simon vocht zijn eerste partij enorm goed. Door goed te bewegen en zich aan het gameplan van hem en Boosabum Randy te houden domineerde hij de partij.

Zijn tweede ronde moest hij tegen een tegenstander die 14 kilo zwaarder was, aangezien ze Simon in een zwaardere poule hadden gezet omdat er in zijn gewichtsklasse geen tegenstanders waren. Ook hier vocht Simon erg goed, maar was zijn tegenstander iets meer dominerend. Wel een hele goede voorbereiding voor het komende EK in Slovenie.

Fleur moest als laatste van het team. Ze kreeg direct een hele sterke tegenstander. De dochter van de welbekende Duitse coach Triqui. Zij is normaal heel dominerend in haar wedstrijden, maar Fleur zette een hele goede druk op haar waarbij haar tegenstander het heel moeilijk kreeg. Na drie minuten vechten was haar tegenstander helemaal op en Fleur bleef doorgaan. Maar kon net niet de partij rechttrekken en verloor nipt. Maar een goede prestatie van Fleur tegen de zwarte banders.

Na een hele lange dag konden we weer naar huis gaan. Trots op het team met 5 verdiende prijzen en een mooie ervaring rijker.

[Not a valid template]