Open Tim Kool 10 februari

Afgelopen zaterdag werd het Tim Kool Open toernooi gehouden in Pijnacker.
Natuurlijk weer georganiseerd door de leden van Sportschool Tim Kool.

Dit toernooi is speciaal voor de beginnende Taekwon-Doin maar de wat meer ervaren leden mochten ook meedoen. Het toernooi werd weer gehouden in Sporthal “Het Baken”. Ouders mochten zoals gewoonlijk weer bij de velden staan en aanmoedigen.

Zoals altijd mag er bij dit toernooi niet actief gecoacht worden door de coaches, maar wordt er verwacht dat de leden onderling elkaar helpen en aanmoedigen. De coaches moeten wel de leden voorbereiden, warm houden en ze begeleiden naar de velden.

Boosabum Randy was deze keer alleen afgereisd naar Pijnacker met 7 leden van ons wedstrijdteam:

Kenya Lingers, Kayden Lingers, Lucas Slager, Fleur Faassen, Silke Heus, Maddox van Santen en Abbas Abbaspoor.Als scheidsrechter was Boosabum Jonathan meegegaan, naast alle ouders van de kinderen.

De uitslagen waren als volgt:

Lucas Slager      : 1e prijs tuls. Dit was heel spannend aangezien Kenya en Lucas in dezelfde poule zaten. Dit keer waren jongens en meisjes samengevoegd. Beiden versloegen iedereen en ze stonden dan ook in de finale tegen elkaar. Na een nipte beslissing werd Lucas als winnaar uitgeroepen!

Kenya Lingers   : 3e prijs sparren en 2e plaats tuls. Kenya haar tuls worden steeds beter en beter (zie het verhaal bij Lucas) en met sparren durft zij nu steeds meer initiatief te nemen. Haar voorste been dollyo wordt steeds sneller en gevaarlijker.

Kayden Lingers                 : 1ste prijs tuls en 2e plaats sparren.De organistatie was Kayden vergeten in te delen bij het sparren. Toen we erom vroegen kon er dus niet meer gespard worden in zijn eigen klasse.

Er werd toen aangeboden dat hij 2 tegenstanders mocht uitkiezen van de rode banders (Kayden is groene band). Dat wilde Kayden wel. Daarna mocht hij kiezen of hij punt/stop systeem wilde vechten of doorgaand systeem. Kayden wilde wel doorgaand systeem proberen, wat heel dapper is, aangezien hij alleen nog maar punt/stop wedstrijden heeft gevochten.Zijn eerste wedstrijd verloor hij. Maar in zijn tweede wedstrijd zag je dat hij wakker was geworden en versloeg hij zijn tegenstander, die veel meer ervaring had in het doorgaand systeem en ook nog eens een veel hogere band, met duidelijke treffers. Een zeer verdiende 2e plaats voor hem.

Fleur Faassen   : 2e prijs sparren en 2e prijs tuls. Fleur liep haar tuls super en won keer op keer, tot ze in de finale tegen een zwarte bander moest. Deze jongen liep heel erg goed dus het was spannend. Maar helaas met 1 scheidsrechter te weinig verloor ze de finale. Met sparren haalde ze ook de finale, maar daar verloor ze helaas tegen een bekende van haar.

Silke Heus           : Deze keer geen prijs voor Silke, maar ze leert steeds meer bij en gaat de volgende keer zeker in de prijzen vallen.

Maddox van Santen: 2e prijs sparren en 3e prijs tuls. Maddox vocht zijn partijen nog een beetje op zijn eigen manier. Hij moet nog leren goed naar de instructies van de coach te luisteren en dan gaat hij zeker 1ste worden. Bij de tuls had hij sterke tegenstanders, maar wist nog een mooie derde prijs te halen.

Abbas Abbaspoor: 1e plaats tuls. Abbas liep zijn tuls mooi strak en rustig en haalde dan ook een eerste plaats. Bij het sparren moest hij tegen reuzen (bijna twee koppen groter als hem) en verloor hij helaas.

Het volgende toernooi is de Open Zeeuwse in Middelburg en de leden kunnen weer wijze lessen meenemen om zich voor te bereiden op dit toernooi.