Taekwon-Do IN NAE DO KWAN ingezet bij scholen

Door de manier van lessen geven en met behulp van onze Taekwon-Do tenets worden wij geregeld ingezet op scholen waarbij er problemen zijn in een klas. Dat is helemaal in de lijn met het Leerlijn Sportief Vermogen waar wij als club ook deel uit maken als pilot. https://itf-taekwondo.nl/?p=18922#more-18922

Dan is Taekwon-Do als sport niet direct het doel, maar meer de regels van ons die gebruikt worden, om zo de kinderen weer in het gareel te krijgen, of andere problemen op te lossen. Na een basisschool in Overecht, Hoograven was zo ook deze keer bij een school in Vleuten Torenbloemschool..Hier was een klas waarin veel problemen waren met kinderen die elkaar niet accepteerden, veel pestgedrag lieten zien en weinig respect naar elkaar toe hadden.Juffrouw Elene, was daar al een tijd bezig met kanjertraining, maar ook met een eigen project, waarbij stenen werden gebruikt om te laten zien hoe je je voelt in de klas en waar je jezelf ziet staan.

Boosabum Randy ontmoette haar op een school in Overvecht en nadat ze gezien had hoe hij lesgaf aan de kinderen daar en wat voor effect het had in die klas, vroeg ze of hij ook bij haar in Vleuten wilde komen.

Na overleg met de gemeente en Sahyun James werd dit goedgekeurd en is Boosabum Randy 9 weken met de klas bezig geweest. Hierin werd er door oefeningen geleerd hoe de kinderen respectvol met elkaar om moesten gaan, het pesten werd aangepakt, er werd gefilterd welke kinderen zich angstig voelden en zich buitenbeentjes voelden en zo werd er gewerkt om de klas een eenheid te maken.

Er werd getraind aan eerlijk zijn, doorzettingsvermogen, zelfbeheersing en met je angsten omgaan.

 Na de 9 weken was de klas enorm veranderd en was het tijd om afscheid te nemen. Dit was best ontroerend voor alle docenten en de klas had allemaal dankbriefjes met mooie teksten geschreven voor Boosabum Randy en ze hadden een mooie foto in een lijst gegeven.Dit is een voorbeeld hoe ons mooie ITF Taekwon-Do en metname hoe onze club Taekwon-Do tenets inzet als een sociaal middel.