Search

Centrale training WAKO

 

Centrale Training WAKO NEDERLAND

Sinds kort is Taekwon-Do IN NAE DO KWAN Utrecht ook officieel aangesloten bij de officiële Kickboks organisatie WAKO. Die weer aangesloten is bij NOC*NSF en op wereld niveau Sportaccoord.

Zondag 17 februari was er een centrale training in Amstelveen. Boosabum Randy en een lid gingen vroeg op pad om deze training bij te wonen. Het was een leerzame training met een andere kijk op het sparren.

Het Point Fighting system. Dit is een vorm van ons punt-stop systeem maar dan heel erg flexibel. Je moet supersnel bewegen en je vliegt erin om aan te vallen om dan weer direct weg te wezen aangezien je tegenstander ook heel erg snel is. Tijdens de warming-up leerden we verschillende bewegingen om sneller op je voeten leren te bewegen, daarna nog wat technieken om hele snelle aanvallen in te zetten.

De training duurde vier uur lang onafgebroken. In de andere zaal werd er een goede Thaiboks training gegeven door de zeer goede trainer Lucien Carbin. Deze trainer heeft al vele grootheden grootgemaakt, waaronder Tyron Spong en Allistair Overeem. Als laatste was er ook nog een seminar in het boksen. Maar dit ging gelijk met het sparren van het WAKO systeem, dus hebben we daar niets van meegekregen.

Al met al een zeer leerzame dag en zeker voor herhaling vatbaar, aangezien elke maand nieuwe trainers met nieuwe visies worden uitgenodigd.