Search

Holland Cup 2012

Zondag 3 juni werd alweer het 3e Holland cup Toernooi georganiseerd door sportschool Tim Kool.

Ook dit jaar was het weer een prachtig toernooi. De zaal zag er strak uit, de beveiliging was heel goed geregeld, de hele dag door gratis drankjes voor alle sporters, en de poules liepen lekker vlot door.
Dit jaar waren er 475 deelnemers en natuurlijk was Taekwon-Do IN NAE DO KWAN present.

Met 16 deelnemers, 3 scheidsrechters en 4 coaches reisden we naar Pijnacker en behaalden de volgende resultaten:

Bryan de Jong haalde zoals de vorige jaren de 1ste prijs bij de tuls. Ook pakte hij bij het sparren de 1ste prijs mee door steeds te winnen met prachtige technieken. Een geweldige prestatie.

Jeffrey van Soesbergen kwam bij de tuls wat balans tekort, maar bij het sparren behaalde hij welverdiend de 1ste prijs, door goed zijn lange benen te gebruiken.

Ashley van Dijk zat in een hele grote poule. Ze won bij de tuls keer op keer, maar in de finale sloegen de zenuwen even door en maakte ze een foutje aan het eind. Wel een mooie 2e prijs voor haar.

Jamil Chami, na lange tijd weer terug op de mat, kwam nog wat inzicht tekort, alsmede conditie.
Individueel won hij de 2e prijs. Later deed hij mee met het team sparren waar twee teams bestaande uit 5 vechters, het tegen elkaar opnemen. Hierbij haalde hij de 3e plaats.

Too Mackaaij deed voor het eerst mee. Hij vocht heel goed, met hele mooie technieken, maar kon ze niet precies plaatsen. In de halve finale verloor hij maar won de 3e prijs. Met goede begleiding zal deze rijzende ster zeker verder kunnen komen.

Mathijs Bolding, ook de eerste keer op een wedstrijd vocht ook goed, maar kwam wat inzicht te kort. Toch een mooie 3e plaats voor hem.

Willemien zuilhof deed mee met tuls en sparren, maar deze keer geen prijs voor haar. Wel heeft ze laten zien dat ze niet bang is voor grotere vechters en weet zich goed staande te houden in het gevecht.

Simon Hekkers moest voor het eerst in een poule met zwarte banders vechten in het doorgaand systeem. Hij moest tegen een zeer goede  zwarte bander van de school van Sahyun Willy van de Mortel vechten, maar Simon wist zich toch staande te houden en ook met mooie technieken aan te vallen. Helaas te kort aan punten en verloor hij.

Vito Elsman liep zijn tul heel mooi, maar had de pech tegen een hogere tul te lopen die ook mooi gelopen werd. Tijdens het sparren ging het heel goed. Dit was voor het eerst weer dat hij meedeed na lange tijd en dan gelijk ook doorgaand systeem.
In de  strijd om de 3e plaats moest hij tegen teamgenoot Sam Huitema, die zelf ook steeds sterker word in het sparren. Vito verloor en Sam haalde de 3e plaats.

Ikrame Ait Benali, Floyd Stijger, Soukaina Ait Benali, Mischa Dijk, Alexander Wiersma, en Erwin Wezemer hebben ook meegedaan, maar helaas niet in de prijzen gevallen. Volgende keer hopelijk beter.

Met dank aan Scheidsrechters Sahyun James Tjin-A-Ton,  Boosabum Mohamed El Faresse en Ikram Ait Benali, konden coaches Sabum Mohamed Ait Benali, Booasabum Randy, Wouter en Sylvester terugkijken op een zeer mooi en geslaagd toernooi.