Search

Tiger cursus

Opleiding TKD Tigers  door Taekwon-Do IN NAE DO KWAN een heel groot succes

Afgelopen weekend was alweer de 3e training van onze club in Nederland met een opkomst van 18 nieuwe instructeurs en 5 die al Level 1 gevolgd hadden.

De training werd verzorgt door Richard Cassidy één van de oprichters. Voor onze club waren Boosabum Ikrame Ait Benali en Bryan de Jong aanwezig.
De structuur qua opleiding is nu zo dat in een weekend zowel Level 1 en level 2 gevolgd kan worden. Het waren lange dagen van 9 uur waarbij de nadruk werd gelegd op het les geven aan kinderen van 3-6 jaar en werden alle thema’s zoals Omgaan met Vreemden, pesten, Fitness , samenwerken en gevaar behandeld.

Het lesgeven aan 3-6 jarigen is niet voor iedereen weggelegd aangezien je wel affiniteit moet hebben met zo’n jonge doelgroep. Maar tijdens de cursus worden er genoeg handvaten, aanwijzingen meegegeven. Verder kregen de kandidaten voor het eerst les in het nieuwe actuele thema Global  Awareness (omgaan met het milieu en culturen). Iedereen heeft hard en serieus gewerkt maar ook genoten en er is heel wat afgelachen dit weekend. Opmerkingen : “zoals dit is beter georganiseerd  en wij steken er meer op dan menig Taekwon-Do seminar”, was een teken dat wij als TKD Tigers goed bezig zijn.

Alle instructeurs hebben aangegeven te willen beginnen met de TKD Tiger lessen. Vooral omdat wanneer een les TKD Tigers ergens opgestart wordt deze heel snel vol zit omdat er nog geen sportprogramma is voor 3 jarige dat zo doordacht is en aandacht besteed aan levensvaardigheden die elk kind zou moeten weten naast aanvals – en verdedigingstechnieken.
Wij als Taekwon-Do IN NAE DO KWAN zijn heel benieuwd hoe Boosabum Ikrame en Bryan zich hierin gaan ontwikkelen maar wij zullen ze alle steun geven.

Sahyun james Tjin-A-Ton
www.tigers-lse.com