Search

Open Delft 2012

Open Delft 2012

Zondag 22 april werd het Open Delft toernooi gehouden, georganiseerd door Jan Kwant.
Deze keer werd het zonder hulp van Henny van Zon gedaan. De zaal zag er prachtig uit…mooie velden met mooie vlaggen,

maar dat kon niet verhinderen dat het een wat chaotisch toernooi is geworden.

Er heerste veel onduidelijkheid bij deelnemers maar ook bij de scheidsrechters. Deelnemers werden opgeroepen, moesten opstellen, waarna ze weer weggestuurd werden omdat andere deelnemers eerst moesten. Veel deelnemers bleken verkeerde startnummers te hebben en de nummers kwamen niet overeen met hun wedstrijdkaarten. De regels van ITF werden helaas niet gehanteerd, deelnemers mochten hogere tuls lopen dan de kupgraad die ze hadden. Hierdoor was er veel verwarring omdat het in de uitnodiging anders stond beschreven.

Ondanks deze voorvallen hebben de deelnemers van Taekwon-Do IN NAE DO KWAN toch erg goed hun best gedaan en waren coaches Boosabum Randy en Bareld meer dan tevreden en trots op de prestaties of er nou wel of geen een prijs gehaald was.

De uitslagen waren als volgt:

Bryan de Jong haalde vlekkeloos de eerste prijs bij de tuls, waarbij hij in de finale tegen clubgenoot Jeffrey van Soesbergen moest lopen.
Bij het sparren haalde hij de 2e plaats en ook hier moest hij tegen Jeffrey aantreden. Bryan was niet gretig genoeg en verloor de partij.

Jeffrey van Soesbergen precies andersom. 2e bij de tuls en 1ste bij het sparren door feller te vechten in de finale dan Bryan.

Floyd Stijger liep zijn tuls prachtig en haalde dik verdiend de 1ste plaats. Bij het sparren kreeg hij een trap in zijn keel en had daarna veel moeite om door te vechten dus geen prijs bij het sparren.

Simon Hekkers vocht voor de eerste keer doorgaand systeem bij het sparren en dit deed hij geweldig.
Hij moest tegen een zwarte bander die duidelijk meer ervaring had, maar Simon was totaal niet bang en maakte hele mooie traptechnieken. Helaas net iets te weinig om te winnen, maar wel een grote ervaring rijker.

Sam Huitema was het slachtoffer van niet oplettende scheidsrechters. Sam maakte twee overduidelijke zijwaartse trappen op zijn tegenstander en tot verbazing van iedereen werden ze beide keren niet toegekend. Dit was heel frustrerend en daardoor werd Sam boos en onvoorzichtig zodat hij een punt tegen had en helaas verloor. Erg jammer want hij had het niet zo verdiend.

Ashley van Dijk zat al met zenuwen bij aankomst. Haar eerste ronde liep ze vlekkeloos. Ze werd unaniem winnaar. In de tweede ronde ging het fout. Eerst moest ze opstellen, daarna weer van het veld af. Daarna aantreden en toen ze klaar stond begon alsnog eerst een andere partij. Dit resulteerde in onzekerheid van haar tul. Waardoor ze een foutje maakte en dus helaas verloor.

Bij het sparren ging het super. Met spinning dollyo’s, achterwaartse trappen op het hoofd en mooie stoten won ze de eerst partij overduidelijk. De tweede ronde vocht ze tegen een zeer ervaren meisje die hard met yop chagi’s aanviel en Ashley had daar niet altijd antwoord op. Ze verloor met een punt verschil.

Met dank aan scheidsrechter Sabum Mohamed Ait Benali.

Taekwon
Boosabum Randy