Lerarentraining


Taekwon-Do IN NAE DO KWAN aanwezig op de lerarentraining 29 april 2012 ITF Nederland

De lerarentraining stond olv het C.T.O. ( Sabum Carlo, Art, Edwin en John) en waar Sabum Kiet ook al heel lang deel van uit maakt. Boosabum Randy, Jamil en Wouter waren aanwezig naast Sahyun James.
Het bestuur had Master Hans Beurskens, Martin Verberk, Mariska Janssen en Nabyl Sabah van de Nederlandse Taekwon-Do Associatie (N.T.A.), uitgenodigd om de sfeer te proeven. Tijdens de lunch hadden Sahyun James en Sabum Robert nog een kleine vergadering met de mensen van de NTA.

De training stond vandaag in het teken van :
– Hoe worden de gup en danexamens afgenomen door de verschillende scholen en welke bijdrage kan het CTO daarbij leveren. Sabum Carlo had dit goed voorbereid.
– Vervolgens werden de verschillende matsogi’s geoefend.
– Sabum Art besprak nog hoe de scholen theorie-examens afnamen en verschillende scholen hebben dan ook hun eigen syllabus ingeleverd zodat het CTO inzicht heeft wat er allemaal op de markt is.

Na de pauze werd gestart met het lopen van Tuls de laatste veranderingen van de International Instructors Course passeerden de revue.
Wat kenmerkend was dat alles gebeurde in een open sfeer waarbij iedereen de mogelijkheid had om zijn stem te laten horen.

Na een kleine fotosessie verliet iedereen de zaal.