Search

3e Dan examen bij Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Na maanden van trainen was het zover; het 3e dan examen voor Boosabum Wouter Meijer en Mohamed el Faresse. Nadat ze eerst een gesprek hadden gehad over hun scriptie (Leiderschap binnen de ITF en Taekwon-Do Way of Life) beide afgerond met een dikke voldoende was het tijd voor de praktijk.


Het 3e dan examen is één van de moeilijkste examens aangezien de Taekwon-Doin dan het hoogste punt heeft bereikt qua lichamelijke ontwikkeling. Dit was de gedachte van onze grondlegger Choi Yong Hi, kijk maar naar de technieken van de Juche tul. Andere examenonderdelen waren: Yaksok Jayu matsogi, Mobum matsogi en Hosin sul zittend. De breektesten power en springend waren ook heel pittig.
Boosabum Mohamed wist helaas een tul niet af te lopen door de zenuwen wat natuurlijk gevolgen had voor de totale puntentelling. Boosbaum Wouter kwam erachter dat het heel belangrijk is om ook te oefenen op de breektesten.
Na 2 uur was het examen voorbij, helaas moet Boosabum Mohamed de praktijk nog herhalen maar was Boosabum Wouter geslaagd voor zijn 3e dan.