Search

Aragon Open


I.T.F. Aragon Open Kampioenschappen deelname van Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Op 23 maart jl. vertrokken Boosabum Jamil en Jordie van taekwon-Do IN NAE DO KWAN samen met een groepje van zes personen, uit Groningen, naar Zaragoza voor deelname aan de ‘I.T.F. Aragon Open Kampioenschappen’.


Na een zeer vermoeiende reis met veel tegenslagen kwamen wij zeer uitgeput om 01.00 uur ‘s nachts aan in ons hotel, waar om 06.30 uur de wekker al ging om op te staan en ons klaar te maken om naar de sporthal te vertrekken.
Aangezien drie van de vijf deelnemers, waaronder Boosabum  Jamil en Jordie, veel moesten afvallen om binnen de grenzen van de afgesproken categorieën te blijven, waren we al weken van te voren begonnen aan het zgn. ‘weight-cutten’.
Het afvallen i.s.m. het keiharde trainen heeft bij ondergetekende zo’n impact gehad, dat deelname door extreme verzwakking niet mogelijk was.
Boosabum Jamil, die al eerder met het ‘dieet-bijltje’ heeft gehakt, had hier minder last van en kon het einde van de ochtend starten in zijn klasse – 76 kg. Hij won zijn 1e partij van een Argentijn, waarin alles nog een beetje stroef verliep, maar hij steeds meer in z’n spel kwam en duidelijke scores maakte waardoor hij de partij overduidelijk won. De 2e partij en tevens finale werd tegen Spanje gedraaid en werd eigenlijk nooit een wedstrijd. Een makkelijke overwinning voor Jamil en hij won hiermee de gouden medaille.
Na het individuele gedeelte was er nog een teamontmoeting, waar drie teams voor waren opgegeven.  Het Nederlandse team, waar Boosabum Jamil ook onderdeel van was, zat al direct in de finale en moest daar aantreden tegen Argentinië (gewonnen van Spanje).  Nederland kwam met 2-0 voor, maar gaf uiteindelijk de voorsprong weg met 2 verliespartijen. Er kwam een beslissende partij die Nederland won en zodoende het goud mee naar huis kon nemen.
Om 13.00 stapten wij weer in de auto om koers te zetten naar Barcalona, om daar de rest van het weekend te verblijven.
Al met al een zeer rustig toernooi met een niet al te hoog niveau. Voor ondergetekende een zeer zware domper na een lange en zware voorbereiding en voor Boosabum  Jamil een stap in de goede richting na zijn zware blessure.

Taekwon,
Jordie Scholten
Taekwon-Do IN NAE DO KWAN