Search

Open Zeeuwse 2012

Op 4 maart 2012 vonden alweer de 10e Open zeeuwse Kampioenschappen plaats. Dit toernooi word al jaren georganiseerd door Nanne Boonstra van Taekwon-Do school Middelburg.


Met niemand minder dan Sabum Kiet Tjon-A-Pauw als hoofdscheidsrechter was het een zeer geslaagd toernooi.

Taekwon-Do IN NAE DO KWAN was afgereisd naar Middelburg met 12 deelnemers. Sommigen vertrokken vroeg, anderen hadden een overnachting geregeld om niet zo vroeg te gaan rijden.
Aangekomen in de zaal zag het er mooi gekleed uit. Voor sommige deelnemers was het de eerste keer en waren de zenuwen af te lezen van hun gezichten.
Er werd gewogen en gemeten en daarna natuurlijk met zijn allen opstellen. Na de bedankwoordjes van Nanne naar de helpers en voornamelijk ook naar Sabum Kiet toe, kon het toernooi beginnen.
Omdat Sabum Mohamed eerst nog moest scheidsrechteren was het voor Boosabum Randy heen en weer geren van het ene naar het andere veld, aangezien iedereen bijna tegelijk moest en elk op een ander veld. Gelukkig was Bareld ook aanwezig om hier en daar nog te kunnen bijstaan. Maar voor hem was dit ook de eerste keer dus was het ook geren voor hem.

De uitslagen waren als volgt:
Ikrame AitBenali: 2e plaats met tuls. Bij het sparren had er meer ingezeten als ze eens leert naar voren te gaan en haar handen meer te gebruiken.

Bryan de Jong: 3e plaats bij de tuls en tweede plaats bij het sparren.

Jeffrey van Soesbergen: 3e plaats bij het sparren. De eerste wedstrijd vocht hij nog erg onzeker, maar zijn tweede wedstrijd werd hij wakker liet hij zien dat hij veel te sterk was voor zijn tegenstander door overduidelijk te winnen met 6 punten verschil.

Floyd Stijger: 1ste plaats bij de tuls. Hij liep zijn tuls heel erg mooi en strak en won keer op keer, dus een welverdiende 1ste plaats voor hem.

Jaden Meijer: Was een beetje overdonderd dat hij Do-san moest lopen ipv Won-Hyo, dus ging dat ietsje minder dan hij gewend was. Maar bij het springen was hij de uitblinker en won hij de 1ste plaats.

Willemien Zuilhof: Won een 2e plaats bij het springen en een 2e plaats bij het sparren. Willemien vocht erg goed en is nergens bang voor. Helaas had haar tegenstander net ietsje meer punten.

Debutante Ashley van Dijk was zeer zenuwachtig omdat dit haar allereerste keer was. Maar dit talentvolle vechtertje, vocht zo goed dat ze keer op keer won. In de finale trof ze een ervaren vechtster en daar verloor ze van met een punt verschil. Een verdiende 2e plaats voor haar. Bij de tuls liep ze heel goed en haalde daar ook een 2e plaats. Als laatste bij het springen was ze bijna de enige die de plank raakte en haalde dus hier de 1ste plaats. Drie prijzen voor de eerste keer is een heel mooi en verdiend begin.

Voor de andere deelnemers helaas geen prijzen, maar bij een ieder zie je een enorme vooruitgang. Ze worden steeds beter en beter en het zal niet lang meer duren voordat ook zij een prijs gaan halen.

Al met al kon Taekwon-Do IN NAE DO KWAN zeer trots naar huis toe keren en zich voorbereiden op de volgende wedstrijden.