Search

Tactical Edge


Zaterdag 19 en zondag 20 november werd er een seminar Tactical Edge gegeven in het Belgische Gent.
Dit zeer effectieve gevechtssysteem is ontworpen door Sabum Mark Davies.

Sabum Mark combineerd verschillende effectieve gevechtsstijlen (waaronder ITF Taekwon-Do) en ontwierp zo een systeem dat keer op keer bewees te werken tegen ongewapende, maar ook gewapende aanvallen, van mes tot pistool. Sabum Mark traint zelfs de Special Forces soldaten van Engeland en vele anderen vragen hem om hulp bij gevaarlijke situaties.

Aangezien Taekwon-Do IN NAE DO KWAN altijd vernieuwend bezig is waren wij natuurlijk ook van de partij; Sabum Mohamed Ait Benali, Boosabum Randy Brouwer en Sylvester Pantouw vertrokken zaterdag ochtend heel vroeg naar Gent, om deze seminar bij te wonen en zo de opgedane kennis over te dragen aan onze leden. Aangekomen in Gent werden we hartelijk ontvangen door Sabum Yves Pollefeyt die deze seminar had georganiseerd.

Na kennismaking met de instructeur werd er geen tijd verspild en begonnen we meteen aan de eerste manieren om een persoon simpel maar doeltreffend op de grond te krijgen en hem of haar te beheersen.
Na een aantal (pijnlijke) keren te oefenen werd het al wat makkelijker voor het drietal van Taekwon-Do IN NAE DO KWAN.

Vervolgens werden er manieren geoefend om een persoon makkelijk te laten vallen door simpelweg op de voet te staan, oftewel een “Footpin”.
Na vier uren getraind te hebben (en heel wat blauwe en rode plekken en schaafwonden) was het alweer het einde van de eerste dag en konden we ons klaarmaken om naar het hotel te gaan.

Het was een klein hotel, maar de kamer was redelijk groot….maar ijskoud….
We besloten maar even Gent te ontdekken, maar dat viel niet mee aangezien bijna alles dicht was. Na gegeten te hebben bij een goed en vriendelijk (lees: gratis koffie…gratis baklava…gratis thee) restaurant gingen we weer terug naar het hotel.

Na heel wat bomen zagen van het snurkersteam stonden we weer vroeg op om naar het tweede deel van het programma te gaan. Deze keer werd het gecombineerd met binnentraining en buitentraining.

Er werd vooral gefocust op aanvallen met een mes en dat was zeer interessant. Na wat messteken op te hebben gelopen door mijn partners en ook nog eens heel wat sneeën en schaven  gekregen als proefpersoon voor Sabum Mark, was er alweer een einde gekomen aan deze leuke, intensieve, harde maar zeer zeker leerzame seminar.

We kregen ons certificaat en na een groepsfoto en afscheid, reden we weer terug naar het (mistige) Nederland.

Taekwon,
Boosabum Randy