Search

Landelijke Training

 Op 13 November vond er weer een Landelijke Technische Training, ofwel LTT,  plaats in Sporthal Olympos in Utrecht. Een must voor degene die Taekwon-Do serieus beoefenen.
Op deze dag worden alle puntjes op de i gezet, bij alle technieken van de Tuls.

De opkomst was redelijk groot, met leerlingen van de scholen Chong Do Kwan, Uhuru, Koguryo, Difesa, Sportschool Tim Kool, Oh Do Kwan, Kisport en natuurlijk onze eigen Taekwon-Do IN NAE DO KWAN.

Na het gezamenlijk groeten en de gezamenlijke warming-up, werden de groepen verdeeld per graad en werden hun hoogste tuls gelopen, beoordeeld en verbeterd.

Na de pauze werd er aandacht besteed aan het trainen van je “Core”, ofwel het centrum van je lichaam. De buik-, zij- en rugspieren werden getraind met verschillende oefeningen. Dit is erg belangrijk aangezien deze groepen veel bij Taekwon-Do gebruikt worden.

Als laatste werd er aandacht besteed aan het leren valbreken. Zowel vooruit als achteruit en naar de linker- en rechterkant werd geoefend.
Er werden vele leuke oefeningen gedaan en als laatste moest iedereen een klein stukje Traditional Sparring verzinnen met 4 keer valbreken erin. Hierin kwamen de leukste variaties naar voren en kon je zien hoe creatief iedereen was.

Al met al een zeer leuke, gezellige en vooral leerzame dag en een aanrader voor iedereen vanaf rode band.