Search

JiuJitsu


Taekwon-Do IN NAE DO KWAN op bezoek bij JiuJitsu

Op uitnodiging van een leerling van de school, ging Boosabum Randy samen met Sylvester Pantouw en Jorrick Busker op gastles bij JiuJitsu school van Hellemond Sport in Hilversum.


We werden ontvangen door leraar Bert van Kooten (3e dan traditional JiuJitsu) in een mooie dojo met zachte matten. Na de kennismaking begon de les met een lekkere warming-up. Vervolgens worstelen op de knieën en daarna staand.

Wij dachten wel conditie te hebben, maar aangezien dit een heel ander manier van vechten is, waren we enorm uitgeput na elke partij. Daarna ging het sparringsequipment aan en werd er VOLLEDIG gespard. Niet alleen trappen en stoten, maar ook knieën, benen beetpakken, elkaar op de grond werpen, doorvechten op de grond en tot aan klemmen werd er doorgevochten.

Zo werd er heel duidelijk dat je op de grond als Taekwon-Doin ook wel je mannetje moet staan, anders ben je weg. Als afsluiting werd er nog wat geoefend op beenklemmen en daarna was de les alweer voorbij.

Een les die zeer leerzaam was, vermoeiend maar zeer zeker ook leuk en voor herhaling vatbaar.
Met dank aan de gastvrijheid van Sensei Bert van Kooten en zijn leerlingen was het een geslaagde (en geslagen) avond.

Taekwon,
Boosabum Randy Brouwer