Search

Examens ITF Zwolle


Gup examens ITF Zwolle/Mu ssang

Net als bij Uhuru uit Amsterdam is Sahyun James ook supervisor van ITF Zwolle nu genaamd Mu ssang, wat betekent “angstloosheid” en “onge

Zowel internationaal als binnen de landelijke Taekwon-Do bond ITF Nederland mag een club die geen 4e dan internationaal instructeur heeft nog niet zelfstandig examens afnemen. Alle examens moeten onder supervisie staan van een zg supervisor.

Zaterdag 12 juli was Sahyun te gast bij Boosabum Kenneth.
Mooie grote gymzalen, drie op een rij met veel jeugdleden die examen gingen doen en een aantal volwassenen. Ze waren wel wat zenuwachtig en gespannen voor het examen en dan komt een 8e danner ook nog eens langs.
Gelukkig lieten ze dat niet merken. Eerst theorie examen, veelal open vragen. Wat wel opviel is dat er veel volwassen leden helpen, die ook nog zelf examen gingen doen.
Boosabum Kenneth besteed naast de tuls, matsogi, sparring, hosin sul en breektesten ook aandacht aan stoktraining, waar hij ook een certificering voor heeft.
Verder heeft hij een eigen 7 voet vierhoekstraining ontwikkeld met vegen erin, heel creatief!
Sahyun James heeft wat tips en tricks gegeven om nog effectiever aan de gang te gaan met het afnemen van examens, met medewerking van zijn kaderleden.