Search

Examens Uhuru


Zowel internationaal als binnen de landelijke Taekwon-Do bond ITF Nederland mag een club die geen 4e dan internationaal instructeur heeft nog niet zelfstandig examens afnemen.

Alle examens moeten onder supervisie staan van een zg supervisor. Sahyun James is door Taekwon-Do club Uhuru uit Amsterdam en ITF Zwolle gevraagd om op te treden als hun supervisor.

Zo was hij afgelopen zaterdag 2 juli te gast bij Uhuru. Mooie zaal en aankleding, vier examen velden waarbij de leerlingen alle onderdelen moesten laten zien, tuls, matsogi, hosin sul, sparring, breken, kussen training en vanaf rode band ook het zg free fight. Al met al een uitgebreid en zwaar maar kwalitatief goed examen, waarbij niet iedereen altijd tevreden gesteld kan worden. Maar zoals Boosabum Steve ook zei: ” teleurstelling, het niet halen hoort bij het ontwikkelingsproces van de mens”. Hier ben ik het geheel mee eens. Boosabum Vivian heeft ook nog goed gezorgd voor de innerlijke mens, met een uitgebreide lunch waar zelfs een gekookt eitje niet bij ontbrak 🙂