Search

Survival 2011

Survival Taekwon-Do IN NAE DO KWAN 17, 18 en 19 juni 2011

Eindelijk….. vrijdag 17 juni; de start van ons jaarlijks survival uitje. Zoals ieder jaar weer naar de mooie Ardennen, dit jaar voor de tweede keer in Barvaux. Een gezellige groep van16 survivalisten; de ‘vaste kern’ en enkele nieuwelingen waren van de partij.
Helaas deden de weersgoden een schepje bovenop onze survivalspirit;  tot nu toe was het zo’n beetje non-stop zonnig, maar dit weekend werd besloten het vochttekort aan te vullen en dat hebben we geweten; regen, hagel, onweer, wind en nog eens regen met bakken kwam het naar beneden. Maar wij als ervaren survivallisten hebben wel voor hetere vuren gestaan en niet voor niets heet onze club “IN NAE”.

Onze eerste “activiteit” na de nodige files was pizza eten bij een Italiaan, om met een volle maag het weekend te beginnen. Na kennismaking met onze begeleiders (onze Tom van vorig jaar, Vincent en eigenaar van Sportsunlimited; Martijn) gingen we op weg naar een weiland om onze bivak te gaan opbouwen, met alleen koeien en de daarbij behorende “koeienvlaai” als buren begon ons survival weekend. De een maakte er een tentje van, de ander een complete schuur en weer een ander nam zijn wieldoppen mee als houvast.

Na de opbouw van ons slaapverblijf volgde een portofoondropping, we werden in twee groepen verdeeld iedere groep had de kaart van de andere groep en beide groepen hadden een portofoon. De bedoeling was om elkaar te ontmoeten op een meetingpoint wat net op beide kaarten te zien was maar je moest elkaar wel de weg aanwijzen via de protofoon. Helaas hadden we geen bereik waardoor we geen idee hadden waar het meeting point zou kunnen zijn. En dan vraagt het om een creatieve oplossing, de ene groep ging met behulp van een TOM TOM (!!?!!) naar, volgens de kaart, het dichtstbijzijnde plaatsje zoeken en de andere groep bedacht; we staan met onze Bivak aan de Ourthe dus dan die maar volgen ooit komen we daar uit. Het was echt ontzettende ver lopen voor beide groepen,  sjokken in weer en wind . Omstreeks 03.00u was iedereen eindelijk binnen maar gelukkig nog steeds vrolijk….of was dat omdat er eindelijk “geslapen” kon worden? Alle bouwsels werden die nacht getest op water dichtheid en stormvastheid waarbij de waterdichtheid er niet zo goed uit kwam.  Enkele survivalisten waren die nacht ook bezig met een andere activiteit namelijk hardhouten bomen omzagen.

De volgende ochtend (lees een paar uur later) werd na overleg tussen de Sahyun James en Boosabum Liesbeth besloten om de TKD training en het hardlopen dit keer maar even niet door te laten gaan zodat iedereen wat langer kon rusten, daarvoor was iedereen ons dan ook dankbaar. Na het opnemen van de “water” schade, snel ontbijten en op naar het vlotbouwen.

De groepjes vlotbouwers werden gevormd en “gelukkig” was er genoeg water gevallen zodat er probleemloos gevaren kon worden. Soms even uitstappen en een duwtje geven of met je peddel even afzetten. Elk vlot heeft het goed gehouden dus het certificaat vlotbouwers hebben wij al binnen.
De “diehards” konden doorpeddelen naar de abseilrots.

Na het insnoeren en vastmaken van alle materialen kregen wij instructie in abseilen, voor sommige even slikken zo hoog was het maar anderen vonden het zo spannend dat ze zelfs twee keer gingen. Van zo’n hoge berg is het uitzicht echt schitterend en je kon helaas de buien al van ver zien aan komen.

Na het abseilen moesten wij met behulp van een GPS de camping terug zien te vinden, de tocht was weer een ware weersbeproeving; hevige stortbuien, hagel en zelfs bliksem kregen wij om onze oren. De regenkleding werd nu beter getest op waterdichtheid dan bij TNO, sommige regenkleding ging daarna linea recta de prullenbak in!

Eenmaal op de camping snel de spullen in de “luxe” blokhutten, vergeleken bij bivak is alles luxe! (Sommige leden wilden zo graag bij elkaar slapen, liever op de grond dan op een vrij bed inclusief lekker matras, wat een team spirit). Snel weer door; nu met de step, op weg naar het kanoën. Het lijkt zo makkelijk; steppen, als kinderen je snel voorbij komen sjezen, maar probeer maar eens heuvel op te steppen  Het kind in ons kwam weer even naar boven.

Dan het kanoën, voor een ieder was er wel wat, snelle kajaks, Canadezen en een klein eenpersoons bootje. Friso liet wel even zien hoe het moest en dat het rondjes draaien van Samira helemaal niet nodig was. Na het kanoën weer op de step naar de camping en onszelf klaarmaken voor een welverdiende BBQ. Wat na een dag bikkelen wel erg goed smaakte aangezien er niets over meer was.

Zondag eerst een korte Taekwon-Do training om onze spieren weer even wakker te maken daarna als vanouds de afsluiting met het mountain biken. Door de extreme regenval, lukte het zelfs de echte bikkels niet om boven te komen maar hard crossen door alle plassen maakte het allemaal weer goed, Jorrick heeft ons wel even laten zien hoe je met fiets en al een bommetje kan maken in een plas.
Op het eind hebben een aantal echte bikkels nog een extra zware route gedaan. Extra veel respect dus voor deze bikkels en Samira, toch haar paspoort eens nakijken….

De organisatie was zeer te spreken over ons als groep, niet alleen qua inzet, discipline, elkaar bijstaan  maar ook helpen opruimen met de organisatie, een handje helpen bij het afbreken en opruimen etc. Heeft het  dit toch iets te maken met onze Taekwon-Do tenets? “Waren alle groepen maar zo dan was ons werk een stuk makkelijker””  kregen wij als compliment . Ze zien ons dan ook graag weer terugkomen voor de derde keer!

…..en toen zat het weekend er alweer op, ontzettend snel voorbij helaas. We hebben met z’n allen ter afsluiting nog gezellig chinees gegeten bij Asian Tower (met dank aan fam. Lau). Wij kijken alweer uit naar volgend jaar en hopen dat iedereen weer van de partij zal zijn om er weer een gezellig weekend van te maken.

Enkele bijzondere uitspraken…..

–    Hij is zo koppig als beton
–    Dat mag niet van mijn fysio
–    Jij hebt een pannenkoekkapsel
–    Ik heb t niet koud, ik heb borsthaar (6)
–    Als jullie t koud hebben wil ik wel een poepje laten, zo sociaal ben ik dan ook weer
–    Die eier sind fűr die men
–    Als die berg maar niet naar beneden komt
–    Mijn kont is ontwikkeld
–    Ik laat jou mijn scheur niet zien
–    Waar is de dames mountainbike???
–    Misschien moet je volgend jaar eens in zijn 4 proberen te rijden

Wisten jullie verder dat….
–    Stefan t werkelijk nooit koud heeft
–    Bareld volgend jaar in de kopgroep zit
–    Hans nooit snurkt, tenminste hij zegt dat hij t nog nooit gehoord heeft
–    Mohamed ook niet, en heel simpel anders moet je gewoon niet luisteren
–    Niemand ’t geheim van Randy’s kapsel kent, of toch een paar insiders misschien….
–    Jorrick bommetjes met zijn mountainbike kan
–    De BBQ toch echt een goed middel is om je schoenen te drogen alleen moet je ze er niet op leggen
–    De Xenox een echte survival winkel is

er zijn geen afbeeldingen gevonden