Search

Holland Cup 2011

Zondag 29 mei was het zover. Een van de grootste toernooien van het jaar werd gehouden in Pijnacker. Met meer dan 600(!) deelnemers was het een zeer groot succes.


Het werd georganiseerd door Tim en Corinne Kool en alles was netjes geregeld. Mooie velden, VIP ruimte, duidelijk aangegeven velden en een mooi verhoogd centraal veld waar de top tegen elkaar mocht strijden. Door het grote aantal deelnemers werd het een zeer lange dag. Het begon 9 uur en eindigde 21 uur.

Taekwon-Do IN NAE DO KWAN was aanwezig met 9 deelnemers die de volgende resultaten boekten;

Ikram Ait Benali haalde een 3e prijs met de Tuls. Het sparren ging goed, maar ze verloor nipt de wedstrijd.
Bryan de Jong werd verdiend 1ste bij de tuls. Bij het sparren liet hij zien wat we van hem kenden in de zaal. Met hele mooie technieken won hij zijn partijen. In de finale had hij de pech dat een perfecte trap in de buik van zijn tegenstander niet werd geteld aan het einde van de wedstrijd, dus verloor hij, maar een welverdiende 2e plaats voor hem.
Christopher Lau had de pech om bij de Tuls tegen een Belgische tegenstander te lopen wat het zoontje was van de coach van Belgie. Tevens 3 belgische scheidsrechters in de jury maakte het alleen maar moeilijker. Hij verloor onterecht en werd dus 2e. Bij het sparren wist hij ook nog een 3e plaats te behalen.
Michael van Soesbergen, Jeffrey van Soesbergen, Simon Hekkers, Sam Huitema en Damian Lau vielen deze keer niet in de prijzen, maar er is heel duidelijk te zien dat ze enorm aan het groeien zijn in de wedstrijdvorm. Ze worden scherper en zekerder en zullen volgende keer zeker weer prijzen gaan halen.
Als laatste was Karandave Singh meegkomen als debutant. Hij vocht zijn eerste wedstrijd heel mooi. Met mooie trappen won hij. Zijn tweede wedstrijd verloor hij helaas maar daarna mocht hij voor de 3e plaats en deze won hij overtuigend.

Bij het onderdeel springen werden er helaas geen prijzen gehaald.

Als laatste van de dag waren er nog de Teamwedstrijden, wat enorm spannend was. De hele zaal ging op zijn kop tijdens de finale en het was het team Difesa van Sahyun Willy vd Mortel die met de prijs naar huis ging.

Al met al een leuke, maar lange dag vooral voor scheidsrechters Anne Steenhuisen en Jimi Ziermans die de hele dag moesten scheidsrechteren.
Met dank aan Hoofdscheidsrechter Sahyun James Tjin-A-Ton en coaches Mohamed Ait Benali en Randy Brouwer was het weer een leerzame dag.