Search

NK 2011

Nederlandse Kampioenschappen ITF-Taekwon-Do 2011

Op zondag 15 mei vonden de jaarlijkse Nederlandse Kampioenschappen ITF Taekwon-Do plaats.
Dit jaar werd het georganiseerd in Groningen door Sportschool BOOZ, met 180 deelnemers was het een goed bezocht toernooi. De zaal was mooi aangekleed en de velden goed opgebouwd. Taekwon-Do In NAE DO KWAN was aanwezig met 10 leden en sleepte maar liefst 12 prijzen in de wacht, waaronder 4 Nederlandse Kampioenen die met trots een jaar lang hun Nederlandse titel mogen behouden.

Ikrame Ait Benali werd verdiend 1e in het onderdeel Sparring en haalde ook nog een 3e plaats bij de Tuls. Simon Hekkers is enorm aan het groeien in het sparren, wat een resultaat opleverde van een verdiende 2e plaats. In dezelfde categorie vocht ook Damian Lau die een 3e plaats binnenhaalde. Op het onderdeel Tul was hij wel superieur en haalde dan ook de 1ste paats.
Broertje Christopher Lau was de grote favoriet in de tuls, maar helaas vergat hij in de halve finale zijn tul en dat resulteerde in een 3e plaats voor hem. Ook met het sparren wist hij nog een 3e plaats te bemachtigen.
Sam Huitema gaat ook vooruit in het sparren. Hij vocht goed maar kwam net tekort voor de finale. Wel een mooie 3e plaats voor hem.
Bryan de Jong liet eindelijk zien wat voor kwaliteiten hij bezit. Met tuls haalde hij de Nederlandse titel binnen en met het sparren werd hij eindelijk fel en verdiende hij ook hier de nederlandse titel.
Bij het onderdeel springen zou hij ook zeker de Nederlandse titel hebben opgeëist, was het niet dat er verwarring was ontstaan bij de deelnemers, doordat de scheidsrechters erg onduidelijk waren over de regels.

Jeffrey van Soesbergen vocht ook dapper bij het sparren en verdiende een mooie 2e plaats, maar hij moet leren naar zijn coach te luisteren.  Bij het onderdeel springen wist Jeffrey ook nog een mooie 2e plaats te bemachtigen.
Michael van Soesbergen haalde helaas geen prijs, maar is zichtbaar aan het groeien op wedstrijdniveau.
Sean Goedgeluk liep zijn tul goed maar haalde het helaas niet tot de finale. Wel een mooie 3e plaats voor hem.
Matthew Goedgeluk was superieur in het onderdeel springen. Hij was de enige die de plank wist om te schoppen en daardoor dus een welverdiende 1ste plaats voor hem.

Al met al een goed score waarmee coaches Mohamed Ait Benali en Randy Brouwer tevreden huiswaarts konden gaan. We feliciteren de nieuwe Nederlands Kampioenen Damian Lau, Ikrame Ait Benali, Matthew Goedgeluk en Bryan de Jong met hun titel en hopen dat ze nu nog gemotiveerder verder trainen om volgend jaar hun titel te kunnen verdedigen.

Met dank aan de scheidsrechters Sahyun James Tjin-A-Ton, Jimi Ziermans en Jamil Chami was het weer een leerzame en gezellige dag.