Search

Open Delft 2011

Delft International 2011

Op  zondag 17 april vonden de Open Delftse Taekwon-Do kampioenschappen plaats, ofwel de Delft International. Het toernooi werd georganiseerd door Taekwon-Do school Delft en werd gehouden in een nieuwe sporthal “de Buitenhof”. De zaal was mooi aangekleed met overal mooie vlaggen en bij elk veld duidelijke vlaggen met daarop de veldnummers.

Taekwon-Do In NAE DO KWAN was ook aanwezig met 10 deelnemers. Voor sommigen de 1ste keer voor anderen opnieuw een kans om prijzen te halen. Er werd zoals altijd begonnen met Tuls met de volgende uitslagen:

Bryan Krijgsman verdiende 2e plaats. Hij liep zijn tul erg strak, won keer op keer maar in de finale verloor hij van een hogere tul die goed gelopen werd.
Damian Lau liep zijn tul goed, maar stootte steeds te laag wat opviel bij de scheidsrechters, hierdoor verloor hij helaas.
Christopher Lau liep erg mooi en strak, waardoor hij steeds won, echter, hij hield steeds zijn hak omhoog bij elke beweging. In de finale was dit de doorslag om te verliezen, maar een verdiende 2e prijs voor hem.
Bryan de Jong liep zoals altijd zijn tuls erg strak en goed, een welverdiende 1ste plaats.
Sam Huitema liep door de spanning twee tuls door elkaar, helaas verloor hij.
Simon Hekkers liep zijn tul mooi, maar hij bleef maar steeds naar de grond kijken terwijl zijn tegenstander dat niet deed, helaas verloor hij.
Ikram Ait Benali liep tegen een sterke Belgische tegenstander in de finale dus een mooie 2e plaats voor haar.

Hierna het onderdeel sparren:
Bryan Krijgsman verloor zijn tweede ronde, helaas geen prijs voor hem.
Christopher Lau vocht enorm goed. Hij won partij na partij met mooie technieken. In de finale krijg hij net 1 punt teveel tegen dus verloor hij, maar een verdiende 2e plaats voor hem.
Michael van Soesbergen debuteerde en vocht heel goed, was niet bang, maar kreeg net wat teveel punten tegen helaas verloren.
Sam Huitema verloor in de tweede ronde helaas geen prijs.
Simon Hekkers vocht ondanks een scheenbeen blessure erg dapper. Hij maakte mooie dubbele technieken en hield goeie dekking, op het laats toch een punt tegen zich gekregen dus verloor hij helaas de partij, maar hij groeit in het sparren.
Jeffrey van Soesbergen moest in de finale tegen clubgenoot Bryan de Jong. Je kon zien dat hij erg graag wilde winnen want met een mooie dubbele trap scoorde hij op het hoofd van Bryan en won de partij, een mooie 1ste plaats voor hem.
Ikram Ait Benali vocht zeer goed. Met prachtige zijwaartse trappen scoorde ze keer op keer op het hoofd van haar tegenstandster. Dus won ze met gemak. In de finale liet ze zich wat meer overrompelen door de stoten van haar tegenstandster dus verloor ze helaas. Wel een 2e plaats voor haar.
Als laatste Ehsan Dabeshlim. Eshan had griep en voelde zich niet goed, maar was toch gekomen om te vechten. (In Nae !)
Hij won zijn eerste partij met mooie stoten. De tweede wedstrijd verloor hij helaas maar moest daarna voor de derde plaats vechten. Deze won hij met gemak en dus een 3e plaats voor hem.
Een les voor hem is dat hij wel moet proberen naar de coach te luisteren tijdens het sparren.

In de pauze werd er nog een demonstratie gegeven door de organiserende club en na alle wedstrijden was er nog een TeamBattle tussen Nederland en Ierland. De uitgekozen Nederlandse vechters overklasten de Ieren waardoor Nederland de winnaar was.

Al met al een leuke en sportieve dag, ondanks dat het buiten prachtig weer was en wij binnen zaten.
Met dank aan scheidsrechters Jamil Chami en Jeske bij de Weg konden coaches Mohammed Ait Benali en Randy Brouwer tevreden naar huis.